Lounais-Häme Forssan seutu

OP Lounaismaalla vahva kasvun vuosi – Asuntokauppa kasvoi Salon vetoavulla

Lounaismaan Osuuspankki suhtautuu hyvän viime vuoden jälkeen kuluvaan vuoteen varovaisen myönteisesti.
Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Hautala (vas.), OP Koti Lounaismaan myyntijohtaja Jarkko Nikander ja OP Lounaismaan pankinjohtaja Jukka Tuominen ovat tyytyväisiä vahvan kasvun vuoteen. Kuva: Tapio Tuomela
Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Hautala (vas.), OP Koti Lounaismaan myyntijohtaja Jarkko Nikander ja OP Lounaismaan pankinjohtaja Jukka Tuominen ovat tyytyväisiä vahvan kasvun vuoteen. Kuva: Tapio Tuomela

– Viime vuosi oli meille hyvä kasvun vuosi monen vaatimattomamman vuoden jälkeen, arvioi Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jouni Hautala.

– Toimialue oli paremmassa vedossa kuin pitkään aikaan. Olemme myös tehneet töitä paljon ja uudella tavalla.

Pankin tuloksessa näkyivät työllisyystilanteen koheneminen koko toimialueella ja alueen yritysten menestys ja usko tulevaisuuteen. Salon alueella nousua on ryydittänyt mm. Valmet Automotiven akkutehtaan perustaminen. Forssan seudulla piristystä on tuonut Forza-yrityskiihdyttämö ja Somerolla alhainen työttömyys.

Odotukset varovaisen optimistiset

Pankin rahoitustoiminta kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 1 417 miljoonaan euroon, missä iso osansa oli vireällä asuntokaupalla ja sen luototuksella.

Asiakkaiden talletukset kasvoivat 6,7 prosenttia vuoden alusta ja rahoitus- ja vakuutussäästöt 13,9 prosenttia. Asiakasvarat nousivat 9,3 prosenttia.

Lounaismaan Osuuspankki hakee tervettä kasvua. Pankin liikevoitto nousi viime vuodelta 17 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen tulos oli jonkin verran edellistä vuotta parempi. Pankin vakavaraisuus oli vahva.

Pankin odotukset tälle vuodelle ovat varovaisen optimistiset. Esimerkiksi asuntolainan kysyjiä oli paljon tammikuussa.

Valtaosa asiakkaista pärjää digipalveluilla

Omistaja-asiakkaita oli Lounaismaan Osuuspankilla joulukuun lopussa jo lähes 50 000, kun asiakkaita on kaikkiaan noin 80 000. Omistaja-asiakkaiden osuus on Hautalan mukaan suurimpia isoista osuuspankeista.

Pankin asiakkaat saivat bonuksia 5,6 miljoonaa euroa. Tuotto-osuuksien korkoa vuodelta 2018 he saivat keväällä 2,9 miljoonaa euroa. Ennakoitu tuotto-osuuksien korko viime vuodelta on 3,0 miljoonaa euroa.

Yhä useampi asiakas hakee helppoutta pankkiasioiden hoitoon ja on siirtynyt käyttämään mobiilipalveluita. Uusien käyttäjien määrä lisääntyi vuoden aikana yli 4 000 asiakkaalla. Asiakkaista valtaosa käyttää vain digipalveluita ja etenkin nuoret pärjäävät ilman käteistä, mutta myös konttori on monelle tarpeen.

– Kaikilla palveluilla on tilausta ja merkitystä. Varsinkin suuria taloudellisia päätöksiä asiakkaat haluavat tehdä konttorissa kasvokkain, sanoo pankinjohtaja Jukka Tuominen.

OP-ryhmän innovatiivisin pankki

OP-ryhmä palkitsi OP Lounaismaan viime vuonna innovatiivisimpana pankkina.

OP Lounaismaa tukee asiakkaitaan uusien palveluiden käyttöönotossa esimerkiksi Liikkuva OP -pisteellä erilaisissa alueen tapahtumissa ja tarjoamalla Varmuutta verkkoon -tilaisuuksia.

Pankki tukee tuttuun tapaan erilaisia yhdistyksiä nuorten työllistämisessä. Pankin tuella yhdistykset palkkasivat viime vuonna sata nuorta kesätöihin. Pankki työllistää myös itse kesäharjoittelijoita. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic