Lounais-Häme Lounais-Häme

OP Ryhmä ja Someron Säästöpankki helpottavat lainanmaksua, jos koronavirus tuo taloushuolia

Asiakkaan ei tarvitse toimittaa pankkiin lääkärintodistusta tai muita dokumentteja todisteena siitä, että taloushuolet johtuvat koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta.
– Koska koronavirusepidemian kestosta ei ole vielä tietoa, luoton lyhennysvapaiden myöntämisille ei ole määritelty takarajaa, kertoo myyntijohtaja Heikki Malmi OP Lounaismaan Forssan konttorista.

OP Ryhmä ja Someron Säästöpankki helpottavat henkilö- ja yritysasiakkaiden koronavirusepidemiasta aiheutuvia taloushuolia. Ne lupaavat lainoihin lyhennysvapaata.

– OP Ryhmä tarjoaa sekä kotitalouksille että pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, mikäli koronapandemia on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn, OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio kertoo.

Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus asuntoluottojen lyhennysvapaaseen 12 kuukauden ajaksi. Yritysten osalta maksuaikojen muutokset arvioidaan tapauskohtaisesti ja hyödyntäen Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä erillistä maksua.

Sekä yksityishenkilöitä että pk-yrityksiä kehotetaan olemaan yhteydessä omaan osuuspankkiinsa mahdollisista rahoitustarpeista ja muutoksista nykyisten luottojen maksuohjelmiin. Ensisijaisesti suositellaan digitaalisten palvelukanavien käyttöä.

– Jos haluaa lainaansa lyhennysvapaata, verkkopankista löytyy sähköinen hakemus ja ohjeet sen täyttämiseen. Meille on jo tullutkin muutama hakemus, kertoo myyntijohtaja Heikki Malmi OP Lounaismaan Forssan konttorista.

”Luotamme asiakkaan omaan sanaan”

Malmin mukaan asiakkaan ei tarvitse toimittaa pankkiin lääkärintodistusta tai muita dokumentteja todisteena siitä, että taloushuolet johtuvat koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta.

– Lähtökohtana on, että luotamme asiakkaan omaan sanaan. Tarkoituksena on olla asiakkaan apuna, jos hän joutuu esimerkiksi lomautetuksi koronavirusepidemian takia, Malmi sanoo.

Koska koronavirusepidemian kestosta ei ole vielä tietoa, luoton lyhennysvapaiden myöntämisille ei ole määritelty OP Ryhmässä takarajaa.

– Lyhennysvapaata voi hakea sitten, jos tilanne osuu omalle kohdalle. Pyrimme käsittelemään hakemukset mahdollisimman nopeasti, mutta käsittely voi kestää jonkin aikaa, jos niiden kanssa tulee kova ruuhka, Malmi toteaa.

”Yritysasiakkaille räätälöidään sopivin ratkaisu”

Someron Säästöpankki myöntää lainojen lyhennysvapaata henkilö- ja yritysasiakkailleen, jotka kärsivät koronavirustilanteen aiheuttamista taloudellisista vaikutuksista.

– Tarjoamme henkilöasiakkaille 16.3.2020 eteenpäin lyhennysvapaata asuntolainoihin verkkopankin kautta haettuna kuluitta kuuden kuukauden ajaksi, Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta kertoo.

Yritysasiakkaille räätälöidään asiakkaalle sopivin ratkaisu. Lähtökohtaisesti kaikille asiakkaille myönnetään lyhennysvapaata kuuden kuukauden ajaksi. Asiakkaille suositellaan Finnveran takauksia, jotta käyttöpääomatilanne turvataan.

– Arvioimme yrityspuolella jokaisen tilanteen tapauskohtaisesti ja keskustelemme yrittäjän kanssa. Henkilöasiakkaita kehotamme laittamaan verkossa viestin ja perustelun, jolla hän hakee lainan lyhennysvapaata. Jos henkilöasiakkaan kaikki asiat ovat kunnossa, myönnämme lyhennysvapaan automaattisesti, Siviranta sanoo.

”Hakemuksia on tullut jo huomattavan paljon”

Siviranta kertoo, että hakemuksia lainojen lyhennysvapaan saamiseksi on tullut jo huomattavan paljon.

– Pyrimme käsittelemään hakemukset mahdollisimman nopeasti eli jo saman päivän aikana. Seuraamme myös koronavirustilanteen kehittymistä päivittäin ja jatkamme lainojen lyhennysvapaiden myöntämistä niin kauan kuin niille on tarvetta, Siviranta sanoo.

Someron Säästöpankilla on Someron lisäksi konttorit muun muassa Forssassa ja Urjalassa. FL

Lue myös: Hallitukselta tukipaketti koronan takia horjuville yrityksille (FL 16.3.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic