Lounais-Häme

Opetuksen kehittämiseen jaettiin rahaa, saajien joukossa Forssa, Tammela, Humppila, Somero ja Urjala

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa avustuksia opetuksen tasa-arvon ja laadun kehittämiseen. Kuvituskuvassa ensiluokkalaisten matematiikan opetuksen välineistöä. Kuva: Juhani Salo
Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa avustuksia opetuksen tasa-arvon ja laadun kehittämiseen. Kuvituskuvassa ensiluokkalaisten matematiikan opetuksen välineistöä. Kuva: Juhani Salo

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut Oikeus oppia -kehittämisohjelmasta avustuksia varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen. Avustus koskee vuosia 2020-2021.

Esi- ja perusopetuksen kehittämisavustusta saavat muiden muassa Forssa (115 000 euroa), Tammela (86 000 euroa), Somero (81 600 euroa) ja Urjala (60 000 euroa)

Varhaiskasvatuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen vuosille 2020-21 myönnettiin muiden muassa Humppilalle 27 000 euroa ja Somerolle 20 000 euroa.

Opetusministeri Li Andersson myönsi yhteensä yli 71 miljoonaa euroa varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen.

Valtionavustusta myönnettiin 115:lle varhaiskasvatuksen järjestäjälle yhteensä 20,14 miljoonaa euroa ja esi- ja perusopetuksen 188:lle järjestäjälle yhteensä 51, 29 euroa.

Valtionavustus on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja opetushenkilöstön palkkakustannuksiin.

Tavoitteena on toimintakulttuurin muutoksen, inkluusion, oppimisen ja hyvinvoinnin, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden, vuorovaikutuksen ja lähipalvelu- ja lähikouluperiaatteen vahvistaminen.

Lisäksi tehostetaan lapsen varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic