Lounais-Häme

Opetuksen täytyy pysyä ajan hermolla

Datanomiopiskelijoiden tekemässä Luokkaralli-pelissä liikutaan Forssan ammatti-instituutin maisemissa. Pelaaja ohjaa hahmoaan kosketusnäytöllä luokkahuoneesta toiseen ja vastaa oppiaineeseen liittyviin kysymyksiin. Pisteitä saa oikeiden vastauksien lisäksi nopeudesta.

Peliprojektin laittoi alulle ammatti-instituutissa siviilipalvelustaan suorittava, datanomiksi itsekin aikoinaan Forssasta valmistunut Anssi Koskenranta. Projektiin osallistui kolme toisen vuoden opiskelijaa.

-Peliin liittyen opiskeltiin grafiikkaohjelmien käyttöä, ohjelmointia ja käyttöliittymäsuunnittelua. Projekti oli aika haastava, kun kenelläkään ei ollut pelin tekemisestä kokemusta, mutta oppimista tapahtui paljon, Koskenranta kertoo.

Liiketalous- ja kulttuurialojen koulutuspäällikkö Marko Ruusiala kertoo peliprojektin olleen yksi hyvä esimerkki opetusmenetelmien tuomisesta nykyaikaan.

-Meidän täytyy pysyä ajan hermolla, etteivät nykyiset 9.-luokkalaiset ajattele tänne tullessaan tulleensa takapajulaan. Pelillisyys on iso trendi, joka sopii myös meidän opintoihimme, Ruusiala toteaa.

Seuraava pelikin on jo tekeillä, se liittyy kestävään kehitykseen ja energiankulutukseen.

Datanomiopinnoissa opetusmenetelmien nykyaikaistaminen on enemmän kuin paikallaan. Perinteisempiä menetelmiä sen sijaan ylläpidetään keramiikkapuolella. Keramiikan opiskelijat esittelivät oppilaitoksensa avoimissa ovissa ensimmäistä kertaa uusia tilojaan.

-Muutimme Tammelasta ennen lukuvuoden alkua. Muutto oli valtavan iso homma, mutta saimme lopulta valoisat ja toimivat tilat, lehtori Outi Roos iloitsee.

Keramiikka-alaa opiskelee tällä hetkellä reilu parikymmentä opiskelijaa kahdella vuosikurssilla. Ensi kevään yhteishaussa keramiikka on taas mukana.

Forssassa annetaan tällä hetkellä ainoana oppilaitoksena Suomessa toisen asteen koulutusta keramiikka-alalla.

-Oppilaita tulee ympäri Suomen ja isolla ikähaitarilla. Täällä avoimissa ovissakin on ollut paljon kiinnostuneita. On mukavaa, että pystymme näyttämään tilamme ja työtapojamme, kun aiemmin meidän piti Forssaan tullessa ottaa mukaan vain nippu esitteitä, Roos toteaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti