Lounais-Häme

Opetushallitus: Move-mittaukset ovat turvallisia ja niitä jatketaan

Helsinki
21.09.2018, 10:15

Kotimaa

Peruskoululaisten Move-mittaukset ovat turvallisia ja niitä jatketaan, ilmoittaa Opetushallitus (OPH). OPH arvioi mittauksia asiantuntijoiden kanssa.
Espoossa koulupoika sai aiemmin tässä kuussa sairauskohtauksen Move-mittaukseen kuuluvassa juoksuosiossa. Kahdeksasluokkalainen oppilas kuoli myöhemmin sairaalassa.
Myös viivajuoksu on Opetushallituksen mukaan turvallinen mittausosio Move-kokonaisuudessa.

Osa kaupungeista keskeytti mittaukset

Move-testissä selvitetään usealla eri tavalla oppilaan liikunnallisuutta ja kuntoa. Eräät kaupungit, ainakin Espoo, Helsinki ja Turku, ovat toistaiseksi keskeyttäneet Move-liikuntamittaukset.
Move-mittauksilla kerätään tietoa viides- ja kahdeksasluokkalaisten fyysisestä toimintakyvystä, kuten kestävyyskunnosta, liikkuvuudesta ja lihaskunnosta.
Testin osia ovat muun muassa 20 metrin viivajuoksu, vauhditon 5-loikka, punnerrus, vatsalihasliikkeet, kyykistyminen ja pallon heitto-kiinniottoharjoitus.
Move-järjestelmä on laadittu laajan yhteistyön tuloksena. Mukana ovat olleet eri opetusalan tahot, Jyväskylän yliopisto, sosiaali- ja terveysministeriö STM sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti