Lounais-Häme

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen käynnistää selvityksen pikkukoululaisten vuorohoidosta

Toimitusministeristön käynnistämä selvitys voisi toimia pohjana tulevan hallituksen päätöksille.
Sanni Grahn-Laasonen aikoo käynnistää opetus- ja kulttuuriministeriössä selvityksen pienten koululaisten vuorohoidon tarpeesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sanni Grahn-Laasonen aikoo käynnistää opetus- ja kulttuuriministeriössä selvityksen pienten koululaisten vuorohoidon tarpeesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Opetusministeri, kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen laajentaisi päiväkoti-ikäisten lasten vuorohoidon myös pieniin koululaisiin.

– Työelämä ja perheet muuttuvat, yhden vanhemman perheitä on yhä enemmän. Työelämä ei useinkaan enää toimi kahdeksasta neljään. Lasten ja perheiden palvelujen pitää elää ajassa ja tunnistaa paremmin erilaisten perheiden erilaiset tilanteet ja tarpeet. Vuorohoitoa pitäisi olla tarjolla myös pikkukoululaisille. Vuorotöitä tekeviä vanhempia on paljon, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa.

Opetusministeri aikoo käynnistää opetus- ja kulttuuriministeriössä selvityksen pienten koululaisten vuorohoidon tarpeesta. Toimitusministeristön käynnistämä selvitys voisi toimia pohjana tulevan hallituksen päätöksille.

– Aamu- ja iltapäivätoiminta on tärkeässä roolissa eka- ja tokaluokkalaisten lasten elämässä. Ne eivät kuitenkaan auta niitä pieniä koululaisia, joiden vanhempi tekee ilta- tai yövuoroa. Alle 10-vuotias on liian pieni hoitamaan iltatoimet ja menemään nukkumaan yksin, se on ihan lohduton tilanne, joka kuormittaa niin lasta kuin hänen työtä tekevää vanhempaansakin”, Grahn-Laasonen sanoo.

Apu voisi olla muodoltaan vuorohoitoa tai esimerkiksi lastenhoitoapua palvelusetelillä.

– Työn ja perhe-elämän pitää sopia yhteen. Perheiden tarpeisiin on herättävä nyt, kun Suomessa syntyvyys on historiallisen matalaa.

Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen haaste on keskeinen myös tavoitteessa nostaa Suomen työllisyysastetta, Grahn-Laasonen toteaa.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic