Lounais-Häme

Opintojen päätösnäyttely Vinkkelissä: kokeileva käsityö saa tuftauksenkin rokkaamaan

Rock-musiikin ja siihen liittyvän symboliikan voi vaikka tuftata. Sen todistaa Leena Syrjänen, joka valmistuu tänä keväänä Wahren-opiston käsityön taiteen perusopetuksesta.

Syrjäsen töissä näkyy vahvasti oma tyyli ja rakkaus rockmusiikkiin, pääkallosymboleihin sekä artisti Herra Ylppöön. Ilmaisu taivuttaa klassisenkin tekniikan uuteen muottiin. Tuftatun tekstiilin nukkainen pinta muistuttaa ryijyn pintaa, ja sen musta on voimallista ja upottavan syvää.

-Vielä en tiedä mihin nuo osiot lopulta käytän. Ideaa pitää kehitellä. Luovuus on minulle tärkeää, Syrjänen huomauttaa.

 

Luovuuden ruokkiminen oli yksi syy miksi Syrjänen lähti mukaan käsityötaiteen perusopetukseen. Innostuksen kipinä käden töihin tarttui aikanaan isovanhemmilta, ja oppimisen nälkä kurnii edelleen.

-Haluan jatkaa käsityötaitojen opiskelua tämänkin jälkeen. Olen pystynyt hyödyntämään tässä koulutuksessa oppimaani työssäni mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa. Opinnoista saatava todistuskin on minulle tärkeä.

Neljän ja puolen vuoden aikana Syrjänen on tutustunut tuftauksen lisäksi esimerkiksi tilkkutaiteeseen, kankaan kovetukseen, neulontaan, kankaankudontaan ja kirjontaan.

-Olemme käyneet läpi paljon näillä tunneilla, joten ei tässä ole päässyt kyllästymään.

 

Tammikuussa 2014 yhteensä 16 opiskelijaa aloitti käsityön taiteen perusopinnot. Loppunäyttelyssä on mukana 9. Takana on 500 opetustuntia.

Vastuuopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saaren mukaan opiskelun ideana oli kokeileva käsityö.

-Monella opiskelijalla oli taustanaan vahva käsityön harrastus ja taidot. Tässä kokonaisuudessa voi kokeilla omia rajojaan ja sitä mihin pystyy. Mukaan lähteneet ovat myös halunneet syventää opiskeluaan tavallisesta opiston kurssien suorittamisesta, hän lisää.

Nyt valmistuva ryhmä on opiston kolmas käsityön taiteen perusopetuksen aikuisryhmä. Uusi aloittaa ensi vuoden alussa. Ilmoittautuminen ryhmään alkaa ensi syksynä.

 

Loppunäyttelyssä esittäytyvät töillään Leena Syrjäsen lisäksi Mari Aalto, Sirkku Aalto, Hanna Ahonen, Leena Aura, Jolanta Harstela, Outi Lindqvist, Riitta Pietiläinen ja Sari Tuominen. FL

Kokeilevat kokemuksia rikkaampana. Loppunäyttely 4.-7. toukokuuta Forssan kirjaston Vinkkelissä (Wahreninkatu 4). Avoinna pe klo 11-17, la klo 11-14. su klo 11-15 ja ma klo 11-19.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic