Lounais-Häme

Opiskelijoita kannustetaan liikkeelle – Tukea myönnettiin Forssan ja Urjalan hankkeille

Liikkuva opiskelija -avustuksella halutaan aktivoida nuoria. Urjalassa suunnitelmissa on tarjota kaikille opiskelijoille kuuden kuukauden kuntosalikortti. Kuva: Riku Hasari
Liikkuva opiskelija -avustuksella halutaan aktivoida nuoria. Urjalassa suunnitelmissa on tarjota kaikille opiskelijoille kuuden kuukauden kuntosalikortti. Kuva: Riku Hasari

Aluehallintovirastojen myöntämää Liikkuva opiskelija -avustusta jaettiin Forssaan 19 700 ja Urjalaan 3 500 euron edestä. Forssassa avustusta saivat ammatti-instituutti 13 000 ja yhteislyseo 6 700 euroa. Urjalan 3 500 euroa menevät Väinö Linnan lukiolle,

Tavoitteet tuen saajilla ovat hyvin samankaltaisia. Esimerkiksi Urjalassa tavoitteeksi on määritelty liikunnan ja hyvinvoinnin lisääminen osaksi arkea sekä liikunnallisen toimintakulttuurin juurruttaminen lukioon.

Avustuksen kautta halutaan tukea oppilaiden hyvinvointia ja tarjota mahdollisuuksia uusien lajien kokeilemiseen. Pyrkimyksenä on myös lisätä oppituntien toiminnallisuutta ja vähentää yhtäjaksoista istumista sekä lisätä henkilökunnan tietoisuutta omasta ja opiskelijoiden hyvinvoinnista ja sen merkityksestä.

Tavoitteena liikuntaa tunti päivässä

Toisen asteen opiskelijoiden liikunnan tukemiseen jaettiin koko valtakunnasta valtionapua 1,8 miljoonaa euroa. Tukea sai 147 hanketta.

Myönnetyillä avustuksilla tuetaan liikunnallista toimintakulttuuria oppilaitoksissa. Tavoitteena on tehdä liikunnasta osa arkea ja koulupäivää. Toiminnalla tähdätään siihen, että jokainen opiskelija liikkuisi vähintään tunnin päivässä.

Tärkeänä tavoitteena on kannustaa liikkumaan etenkin normaalisti vähän liikkuvia oppilaita. Jokaisella on mahdollisuus osallistua toimintaan oman osaamisensa ja taitotasonsa mukaisesti.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic