Lounais-Häme

Opiskelupaikkoja tarjolla Forssassa lisähaussa

Uusi Forssassa alkava Suomen ensimmäinen biotalousinsinöörin koulutusohjelma hakee lisää opiskelijoita lisähaun avulla. Samalla haetaan lisäopiskelijoita muutamiin muihin Hämeen ammattikorkeakoulun opintoihin Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella.

Hakuneuvoja Kirsi Suoniemi HAMK:n hakupalveluista kertoo, että tällä hetkellä hyväksyttyjä ja paikan vastaanottaneita henkilöitä biotalouden insinöörin koulutusohjelmaan on yhteensä 14.

-Todistusvalinnassa ylioppilastutkinnon perusteella hyväksyttyjä on kahdeksan. Koepisteiden perusteella valittuja ja paikan vastaanottaneita on kuusi henkilöä, Suoniemi summaa.

Opintopaikkoja on ammattikorkeakoulusta varattu päiväopintoihin 40 ja muuntokoulutukseen 20. Lisää opiskelijoita otetaan päiväopintoina toteutettavaan koulutusohjelmaan, josta voi valmistua neljässä vuodessa.

-Varmaankin otetaan vielä yli kymmenen opiskelijaa lisää, ehkä jopa 20, hakuneuvoja arvioi.

Muuntokoulutukseen ei tällä hetkellä haeta lisää opiskelijoita, vaikka opintopaikat eivät sielläkään ole täynnä. Muuntokoulutusohjelma on tarkoitettu jo korkeakoulututkinnon suorittaneille ja sen opiskelijat integroidaan muihin ryhmiin osaamis- ja kokemuspohjansa perusteella.

 

HAMK:n rehtori Pertti Puusaari arvioi, että biotalousinsinöörin koulutusohjelman vakiinnuttamiselle tarvittaneen kolmisen vuotta pohjatyötä, joten koulutus toteutuu lähivuosien ajan riippumatta hakijamääristä. Koulutuksen pohjana on tietotekniikkakoulutus, mutta sovellusalueina käsitellään biotaloutta, luonnonvara-aloja ja kestävää kehitystä.

-Tietotekniikalla ratkotaan tulevaisuudessa kestävän kehityksen ongelmia. Valmistujista tulee alan kehittäjiä, kertoo Puusaari.

Koulutus on eräänlainen tietotekniikka- ja luonnonvara-alojen risteymä. Biotalousinsinööri on bio- ja kiertotalouteen erikoistunut tietotekniikkainsinööri, joka voi työskennellä asiantuntijana esimerkiksi biopolttoaineiden tuotantolaitoksessa.

Muut lisähaussa opiskelupaikkoja tarjoavat koulutusohjelmat ovat bio- ja elintarviketekniikka Hämeenlinnassa, konetekniikka Riihimäellä sekä sähkö- ja automaatiotekniikka Valkeakoskella. Lisäksi Valkeakoskella on haettavissa vielä kansainvälisen liiketoiminnan International business -koulutus.

Lisähaku on voimassa 31.7.–11.8. ja tavoittelee ensisijaisesti hakijoita, jotka ovat kevään haussa jääneet ilman opiskelupaikkaa.

Insinöörikoulutusten lisähaun valintakokeet järjestetään Forssassa, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella 16.8. eikä niihin lähetetä erillisiä kutsuja. Kaikki hakukelpoiset hakijat ovat niihin tervetulleita.

Kansainvälisen liiketoiminnan valintakokeeseen kutsutaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic