Lounais-Häme

Opistolle oma tai kimpparehtori

Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnat pohtivat Jokiläänin kansalaisopiston rehtorin tehtävien ottamista Forssan hoidosta omaksi toiminnaksi.

Tähän asti Jokiäänin kansalaisopiston rehtorin tehtäviä on hoitanut Wahren-opiston rehtori Jukka Nummelin. Jokioisten kunta on suorittanut Forssan kaupungille tuntimäärien suhteessa rehtorin palkka- ym. kustannukset.

Nummelin on jäämässä eläkkeelle, joten ajankohtaiseksi on tullut Jokiläänin opiston rehtorin tehtävien hoito tulevaisuudessa.

 

Jokioisten kunnanhallitus kutsuu Ypäjän ja Humppilan kuntien edustajat neuvotteluun ja pyytää Ypäjän ja Humppilan kunnilta yhteistyösopimuksen mukaiset lausunnot kansalaisopiston rehtorin tehtävien siirtämisestä Jokiläänin kansalaisopiston omaksi tehtäväkokonaisuudeksi.

Tehtävän juridinen muoto (virka/toimi) on vielä sopimatta.

-Selvitämme mahdollisuudet siirtää ne tehtävät itselle, koska meillä on oma opisto, jonka kehittämistä täällä ajamme, toteaa Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä.

-On sen pidemmälle ajattelematta, tapahtuuko rehtorin tehtävien hoito kansalaisopiston organisaatiossa sisällä vai kunnan organisaatiossa, joka tapauksessa ne hoidettaisiin itse.

-Teemme jonkun ratkaisun viimeistään kevään kuluessa. Linjaratkaisu voidaan tehdä hyvinkin nopeasti ja tarvittavat järjestelyt vasta sen jälkeen. Voimme minusta aika nopeasti katsoa sen, etenemmekö tällä tiellä vai ei. Se on kohtuullista myös Forssaa kohtaan, koska siellä täytetään varsin pian vakansseja.

 

Rehtorin tehtävien hoidosta on kuntien välillä sovittu viimeksi vuonna 2005, jolloin käytiin myös keskustelua rehtorin tehtävien mahdollisesta siirtämisestä kunnan omaan tehtäväkokonaisuuteen.

Forssan opiston ja Jokiläänin yhteinen rehtori on ollut Määtän mukaan sinällään taloudellisesti toimiva ratkaisu.

Nyt muutosta puoltaa kuntien tehtäväkentän voimakas murros, kun sote- ja maakuntauudistus vie kunnilta ison osan tehtäviä vuonna 2020 ja kunnat saavat rakentaa elinvoimaisuuttaan lähinnä sivistys- ja kulttuuritoiminnan palvelujen kehittämisen varaan.

Jokioisten kunta on viime vuosina rakentanut tai saneerannut opistolle toimitiloja: Paanan koulussa on uudet toimivat tilat ja kunnanvirastolle on juuri valmistunut Taitotila. Lisäksi kansalaisopiston hallinto siirtyy virastolla yhdestä huoneesta entisiin Kelan tiloihin.

Sopimus kansalaisopiston rehtorin virasta on irtisanottava päättymään viimeistään vuotta ennen uuden sopimuskauden alkua. Näin ollen Jokiläänin kansalaisopiston uusi, oma rehtori voisi aloittaa työnsä kesällä 2019, jos sopimus sanotaan irti tulevaan kesään mennessä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic