Lounais-Häme Ypäjä

Opiston sopimuksen muutos Ypäjän valtuustolle – Jokiläänin kansalaisopistolle saadaan osa-aikainen rehtori

Sopimuksen muutoksen syynä on, että Jokioisten kunnanvaltuusto on päättänyt perustaa Jokiläänin kansalaisopiston osa-aikaisen rehtorin viran.
Jokiläänin kansalaisopisto saa osa-aikaisen rehtorin. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Jokiläänin kansalaisopisto saa osa-aikaisen rehtorin. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunnanhallitus esittää kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi Jokiläänin kansalaisopiston hallintouudistuksen. Esityksen mukaan Jokiläänin kansalaisopiston sopimuksesta poistetaan kohta: “Opiston rehtorin tehtävistä sovitaan erikseen Forssan kaupungin kanssa. Sopimuksesta aiheutuvat kustannukset lasketaan kokonaisuudessaan opiston jaettaviin menoihin.”

Sopimuksen muutoksen syynä on, että Jokioisten kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2018 päättänyt perustaa Jokiläänin kansalaisopiston osa-aikaisen rehtorin viran. Viran työaika on 50 prosenttia täydestä työajasta. Rehtorin tehtäviin ei sisällytetä opetusvelvollisuutta.

Rehtorin tehtävien hoidosta on neuvoteltu niitä hoitavan Forssan kaupungin kanssa. Rehtorin tehtävien hoitamista koskeva sopimus Forssan kaupungin kanssa päättyy virallisesti 31.7.2019. Forssan kaupunki on ilmoittanut, että sopimus voidaan tarvittaessa päättää jo tätä ajankohtaa aiemmin. Tavoitteena on, että uusi rehtori aloittaisi viran hoidon jo keväällä 2019, jotta hän voisi osallistua tulevan lukuvuoden 2019–2020 suunnitteluun.

Jokiläänin kansalaisopistoa ylläpitävät Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan kunnat. Sopimus kuntien ja Forssan kaupungin välillä kansalaisopiston rehtorin tehtävistä on allekirjoitettu vuonna 2006. FL

Rehtorin valinta lähestyy

 

Uusimmat