Lounais-Häme

OPM myönsi rahaa harrastustunteihin

 

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on myöntänyt Forssan kaupungille 20 000 euroa ja Tammelan kunnalle 9 000 euroa taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen peruskoululaisille koulupäivän yhteydessä.

Avustettavien taiteen ja kulttuurin hankkeiden toiminta käynnistyy elo-syyskuussa. Avustusten taustalla on opetus- ja kulttuuriministeriön alkuvuodesta järjestämä valtakunnallinen lasten kuuleminen.

Harrastustunnit vastaavat selvitettyyn lasten kiinnostukseen eri taiteen ja kulttuurin aloista.

– Saimme alkuvuodesta järjestämäämme valtakunnalliseen kyselyyn vastauksen 120 000 koululaiselta heidän kiinnostuksestaan taiteen, kulttuurin ja liikunnan harrastamiseen. Kyselyn tulokset siirtyvät nyt käytäntöön.

– Lasten toiveiden huomioiminen ja lasten kuuleminen näkyi hakemuksissa. Lapsille järjestetään heidän toiveidensa mukaista laadukasta taide- ja kulttuuritoimintaa. Taiteen perusopetuksen järjestäjät tarjoavat myös muun muassa monimuotoisia matalan kynnyksen musiikkiharrastuksia ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa. Harrastustunneissa ovat monipuolisesti edustettuna taiteen ja kulttuurin alat – kuten parkour, tanssi, valokuvaus, elokuva, sirkus, kuvataide ja kulttuuriperintö, sanoo Grahn-Laasonen.

Kärkihankkeen tavoitteena on lisätä peruskoululaisten tasavertaisia mahdollisuuksia harrastaa taidetta ja kulttuuria harrastustunneilla koulupäivän yhteydessä sekä varhaiskasvatusikäisten lasten taide- ja kulttuuriosallistumista. Avustuksilla tuetaan taiteen ja kulttuurin alojen ammattilaisten ohjaamaa harrastustoimintaa ja lasten omatoimista harrastamista koulupäivän yhteydessä

– On hienoa, että tällä ensimmäisellä hakukierroksella kunnat ovat tarttuneet tähän tilaisuuteen lisätä lasten harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä. Kuntien hankkeissa on loistavasti koottu yhteen kunnan taide- ja kulttuuriosaamista ja haettu pysyviä toimintamalleja, jatkaa ministeri Grahn-Laasonen.

Ministeriö jakaa lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen tarkoitettuja avustuksia 7,7 miljoonaa euroa kolmena peräkkäisenä vuonna 2016‒2018. Seuraava hakukierros käynnistyy ensi vuoden alussa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic