Lounais-Häme

Oppi kantaa hedelmää

Kokenut valmentaja Seppo Nieminen palasi pitkästä aikaa tyttöjoukkueen ruoriin, kun hän otti vastuulleen Koijärven Kunnon A-tyttöjoukkueen.

Alku meni joukkueeseen tutustuessa ja taktisten kuvioiden sisäänajossa. Syksyn mittaan tahti parani kentällä ja tulosta alkoi tulla.

-Joukkueen peli alkoi kulkea Forssan-turnauksessa, jossa voitimme kaikki kolme peliämme. Hyvä tahti jatkui Tampereella, sielläkin voitimme kaikki ottelumme, kertoo Nieminen.

Syksyn vahva loppu toi Kunnolle paikan A-tyttöjen SM-sarjan C-poolista, eli maan 12 parhaan joukosta.

-Joukkue alkoi tehdä kentällä oikeita asioita oikeaan aikaan, pelata niin kuin on harjoiteltu, Nieminen sanoo.

Kunnon seuraava turnaus on tammikuun lopulla Pihtiputaalla. Siellä vastassa on vain kovia joukkueita, kuten liigapaikkakuntien seurat Joensuusta ja Pihtiputaalta.

Kävi Putaalla miten tahansa, Kunto on jo varmistanut paikkansa myöhemmin pelattavassa SM-välieräturnauksessa, johon pääsee ikäluokan 16 parasta joukkuetta.

-Välieräturnauspaikka on tältä joukkueelta jo äärimmäisen hyvä saavutus. Kaikki mitä tulee sen päälle, on plussaa.

Niemisellä on valmennuksessaan oppivainen ja hyvin harjoitteleva ryhmä. Rinki on kuitenkin kapea, vain yhdeksän tyttöä, joten sairasteluja tai loukkaantumisia on vaikea paikata.

Joukkueen pelillinen ja taktinen osaaminen ovat kehittyneet syksyn aikana.

-Syöttö on vahvistunut kauden mittaan. Hyppyleijaa on opeteltu ja nyt kaikki osaavat vetää sitä. Samoin puolustusta on saatu parannettua. Keskipelissä ja kolmen metrin hyökkäyksissä on vielä tekemistä, niitä yritämme parantaa talven aikana, Nieminen sanoo.

Nieminen valmensi aikanaan tyttöjä hyvällä menestyksellä Vilppulassa. Kunnossa hän oli ennen A-tyttöpestiä valmentanut miehiä ja poikia.

Niemisen mukaan tytöissä on paljon potentiaalia, jota ei ole oikein osattu hyödyntää. Tämä koskee koko maata ja näkyy viimeistään maajoukkuetasolla, jossa miehet menestyvät, mutta naiset eivät.

-Tytöt ovat halukkaita tekemään, jos heitä vain opetetaan. Kyse ei ole pelaajista, vaan valmentajista. Tytöt oppivat ja tekevät, mikäli heille annetaan eväitä siihen. Seurojen pitäisi rohkeasti panostaa enemmän tyttöjen valmennukseen, Nieminen kannustaa. FL

 

Kehittyvä, mutta kapea rinki
Kunnon A-tytöt kaudella 2016–2017:Sofia Hakala passari, Hanna Lukkala yleispelaaja, Roosa Kivistö keskitorjuja, Milla Vehmas hakkuri, Henna Mäkinen yleispelaaja, Julia Huuhanmäki keskitorjuja, Magda Mattila yleispelaaja/keskitorjuja, Janina Moisander yleispelaaja/passari, Juulia Aaltonen libero.Seppo Nieminen valmennus, Marko Vehmas joukkueen johto. 

Uusimmat

Fingerpori

comic