Lounais-Häme Forssa

Oppia iloksi ja sivistykseksi: Hämeen kesäyliopisto tuo ikääntyviä ja muitakin kiinnostavan luentosarjan Forssaan

Ikääntyvien yliopistotoiminta alkaa Forssassa.
Hämeen kesäyliopisto järjestää Wahren-opiston kanssa ikääntyville suunnatun luentosarjan syksyn aikana Forssan kirjastolla.

Hämeen kesäyliopisto järjestää Wahren-opiston kanssa luentosarjan mielenkiintoisista aiheista. Ensimmäisen luennon (24.10.) aloittaa Esko Aho aihepiiristä teknologia, turvallisuus ja tulevaisuus. Seuraavassa luennossa (21.11.) meteorologi Matti Huutonen luennoi sään ennustamisesta ja sen haasteista. Kolmannella luennolla (28.11.) dosentti Antti Nissinen pohtii uhkaako antibioottien tehottomuus? Syksyn viimeisellä luennolla (12.12.) lastenpsykiatri Raisa Cacciatore antaa vauhtia isovanhemmuuteen ja työkaluja arkeen.

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien, yhteiskunnan sekä itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden kohtaamispaikka. Se tarjoaa mahdollisuuksia tieteellisen tiedon ja elämänkokemuksen jakamiseen. Toiminta on avointa kaikille eikä ikärajojakaan tunneta: opiskelu on suunnattu ikääntyville, mutta mukaan voi tulla kaikki elinikäisestä oppimisesta ja ajankohtaisesta tiedosta kiinnostuneet. Ikääntyvien yliopisto on osa kansallista ja kansainvälistä ”kolmannen iän yliopistojen” verkostoa. Opetus on yleistajuista, eikä edellytä pohjatietoa aiheesta.

Ikääntyvien yliopisto -toiminnan tarkoituksena on luoda ikääntyville mahdollisuuksia tieteellisen tiedon hankkimiseen ja vireyden ylläpitämiseen sekä omien vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Tavoitteena on oppiminen omaksi iloksi ja sivistykseksi.

Luennot järjestetään kirjastotalon Brander-salissa keskiviikkoisin kello 14–16. Luentoja alustavat paikalliset asiantuntijat, ja paikalle kannattaa tulla jo kello 13 jutustelemaan kahvikupposen ääreen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen www.hameenkesayliopisto.fi -osoitteesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti