Lounais-Häme

Oppilaaksiottoalueet uusiksi Ypäjällä

Levän alakoulun sulkeminen käynnissä olevan lukukauden jälkeen tietää muutoksia myös oppilaaksiottoalueisiin ja koulukuljetuksiin Ypäjällä.

Ypäjän sivistystoimen johtaja Heikki Vainio kertoo, ettei kyse ole dramaattisista tai ongelmia aiheuttavista muutoksista. Ensi syksystä alkaen Ypäjällä toimii kaksi alakoulua, Perttula ja Ypäjänkylä. Näiden osalta ei muutoksia ole luvassa, raja kulkee edelleen Rajalahdentien kohdalta. Ensi syksystä alkaen kaikki Levän koulun runsaat 20 oppilasta siirtyvät opiskelemaan Perttulaan.

-Koulukuljetuksiin tulee sellainen muutos, että kaikki Forssa–Loimaa-tien toisella puolella asuvat alakoululaiset saavat koulukyydin Perttulan kouluun, tie on todettu sen verran vaaralliseksi. Yläkoululaisiin kuljetusta ei laajenneta, Vainio kertoo.

Vainion mukaan kuljetukset koskevat alle 10 lasta. Vanhempien keskuudessa koulukuljetusten tarjoaminen on Vainion mukaan otettu vastaan positiivisesti.

Vuoden 2019 syksyllä myös Ypäjänkylän koulu on tarkoitus sulkea. Sen jälkeen Ypäjälle jää kaksi koulua, Perttulan alakoulu ja Kartanon yläkoulu. Oppilasennusteen mukaan oppilasmäärä Ypäjällä pysyy lähivuosina niukasti päälle 200:ssa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti