Lounais-Häme

Oppilasmäärä yhä vain laskee Tammelassa

Tammelan sivistystoimi elää kahta rinnakkaistodellisuutta, koska ei ole täyttä varmuutta, mikä kouluverkkoratkaisu pätee jatkossa. Rinnakkaistodellisuus näkyy muun muassa kaksina oppilasennustetaulukoina: kolmen ja seitsemän koulun taulukoina.

-On hyvä virkamiehenä palvella päättäjiä niin, että relevanttia tietoa annetaan ikään kuin molemmilta raiteilta, sanoo sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen.

 

Edellinen valtuusto päätti viime helmikuussa lakkauttaa Kaukjärven, Letkun, Myllykylän ja Teuron koulujen toiminnan kevätlukukauden 2018 päättyessä. Valitus päätöksestä on hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Uudessa valtuustossa on lisäksi vireillä prosessi päätöksen perumisesta. Vaa’assa painavat lisäksi kunnan säästöpaineet.

 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ennusteet kertovat, että ikäluokat laskevat Tammelassa vuosi vuodelta.

-Meidän täytyy pystyä sopeuttamaan meidän palvelurakennetta asiakaspintaan, kuvaa Haapanen.

-Kun ratkaisu todella realisoituu, tulee hallinto-oikeuden päätös ja nykyiset päättäjät ilmaisevat sitoutuneisuutensa päätökseen, sillä lailla mennään, hän sanoo.

 

Tammelan sivistyslautakunta merkitsi oppilastilanteen 20.9. tiedokseen. Samalla on päivitetty oppilasennuste jaksolle 2017–2024.

Oppilasennuste perustuu viralliseen väestörekisteriin.

Perusopetuksen valtionosuudet määräytyvät tilastointipäivän mukaan. Haapanen toteaa, että kunta tekee tilastonsa valtion antamien ohjeiden mukaansa. Tilastoinnissa lasketaan keskiarvoja, koska lukuvuosi jakautuu kahdelle vuodelle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic