Lounais-Häme

Örnille 54:s Suomen mestaruus

Forssan Alun Antti Örn haki täydennystä muhkeaan mitalikokoelmaansa viikonvaihteessa Iisalmesta, jossa kisattiin aikuisurheilijoiden SM-kisat.

Örn voitti perjantaina M70-sarjan moukarin ylivoimaisesti tuloksella 47,70 ja jatkoi lauantaina voittamalla painonheitolla tuloksella 18,15.

Moukarin voittotulos ei tyydyttänyt Alun mörssäriä, vaikka toiseksi tullut heittäjä jäikin kolme metriä. Örn sai kisassa vain yhden mitatun heiton.

-Ei varmaan tyydytä, kunhan nyt voitin. Heitin vähän aikaa sitten Turussa Suomen ennätykseksi 52,23 ja taisin yrittää liikaa SM-kisassa. Taidan olla huono kilpailija, velmuili kolme kertaa SE-lukemia M70-sarjassa jo kohentamaan ehtinyt Örn.

Painonheittonsa tulokseen hän sen sijaan oli tyytyväinen. Örn voitti siinäkin kultaa yli metrin erolla seuraavaan kilpailijaan.

-Luulin, että joudun lajissa tiukoille. Kävin torstaina montulla heittämässä painoa viisi kertaa, siinä olivat minun harjoitukseni, Örn kertoo.

Lauantainen voitto oli vuodesta toiseen aikuisurheilussa menestyvälle Örnille 54:s Suomen mestaruus. Örn menestyisi myös MM-kisoissa, mutta aikoo jättää myöhään syksyllä käytävät kisat väliin.

-MM-kisat käydään tällä kertaa Australiassa. Ei näillä eläkkeillä ole varaa lähteä sinne asti.

Forssan Salamasta Iisalmen SM-kisoihin osallistui kolme M55-sarjan urheilijaa. Hekin menestyivät mainiosti.

Esa Metsämäki taivutti seipäänsä lukemiin 300, joka riitti hopeaan. Heikki Lähdekorpi juoksi 800 metrillä pronssille ajalla 2.28,39.

Atte Lähdekorpi nappasi kisoista kaksi pronssia. Kolmiloikkaa hän hyppäsi 9,97 ja painoa hän heitti 12,35. Lisäksi Lähdekorpi oli korkeudessa ja moukarissa neljäs sekä pituudessa kuudes.

Somerolainen Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoita edustava Mirjam Tynkkynen voitti Iisalmessa N60-sarjan 5 000 metrin juoksun ajalla 22.08,42. Esko Tynkkynen oli miesten vastaavalla matkalla seitsemäs.

Aikuisurheilijoiden SM-kisoihin osallistui lähes tuhat urheilijaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti