Lounais-Häme

Ortodoksiselta seurakunnalta kavallettiin 377 000 euroa

Hämeenlinnan ortodoksiselta seurakunnalta kavalletuksi summaksi on erityistilintarkastuksessa varmistunut 377 000 euroa.

Kavalluksesta epäillään entistä seurakuntasihteeriä. Hänen työsuhteensa päättyi tämän vuoden maaliskuussa heti kavalluksen tultua ilmi.

Seurakunta on teettänyt kavallusepäilyn takia erityistilintarkastuksen 1.1.2016-31.3.2017 väliseltä ajalta. Tilinpäätös on toimitettu asiaa tutkivalle poliisille.

Kavallus paljastui seurakunnan raha-asioita hoitavan pankin sisäisessä valvonnassa. Pankki ilmoitti seurakunnalle asiattomista tilisiirroista.

Seurakuntaan tällä viikolla seurakunnantarkastuksen tehneen metropoliitta Ambrosiuksen mukaan seurakunnan kirkkohanketta jatketaan, sillä nykyinen kirkkorakennus on tullut tiensä päähän.

Ortodoksinen seurakunta suunnittelee Kaurialassa Hämeenlinnan vanhan hautausmaan vieressä sijaitsevan vanhan kirkkorakennuksensa purkamista ja uuden rakentamista samalle paikalle.

Seurakunnan torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan sen jäsenmäärä ja sen myötä myös toiminta ovat laskusuunnassa. Jäsenistön ikärakenteen vuoksi hautauksia on moninkertainen määrä kasteisiin verrattuna.

Hämeenlinnan seurakunnan toiminta-alueeseen kuuluvat myös Forssa, Humppila, Jokioinen, Somero, Tammela, Urjala ja Ypäjä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti