Lounais-Häme

Osa arvokuljetusryöstäjistä ehkä yhä vapaalla jalalla

Keskusrikospoliisi (KRP) otti tiistaina kiinni viisi miestä epäiltyinä Salossa moottoritiellä tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä. Poliisi uskoo, että osa ryöstöön tai sen suunnitteluun osallistuneista henkilöistä on yhä vapaalla jalalla.

– Rikos vaati enemmän kuin viisi osallista, joten joitakin henkilöitä on yhä tavoittamatta. Heitä etsitään edelleen, toteaa jutun tutkinnanjohtaja

Kimmo Heinonen

KRP:n Turun yksiköstä.

Poliisi pääsi arvokuljetusryöstöä yrittäneiden jäljille oman mittavan tiedonhankintatyönsä sekä yleisövihjeiden avulla.

– Epäilimme alusta saakka, että ryöstäjät olivat hankkineet jonkinlaisen piilopaikan, mökin tai vastaavan varsinaisen ryöstöpaikan läheltä, Heinonen selvittää.

– Nyt uskomme löytäneemme Salon Kiikalasta paikan, jossa tekijät oleskelivat välittömästi ennen ja jälkeen rikoksen.

Useita kotietsintöjä

Poliisi pidätti Kiikalasta tiistaina yhden miehen. Loput epäillyt poliisi otti kiinni eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Kiinniottojen yhteydessä poliisi teki useita kotietsintöjä epäiltyjen hallinnoimiin tiloihin kuten asuntoihin ja ajoneuvoihin. Poliisi ei kommentoi, takavarikointiinko kotietsintöjen yhteydessä esimerkiksi aseita.

– En ota kantaa, liittyikö tekoon kansainvälisiä yhteyksiä. Epäiltyjen kansallisuutta en myöskään kommentoi, mutta kaikki tekijät asuivat tai oleskelivat Suomessa, Heinonen toteaa.

– Tutkimme rikosta törkeän ryöstön yrityksenä, sillä tekijät eivät saaneet saalista. Mikä heillä meni pieleen, siihen en osaa ainakaan vielä vastata.

Poliisi on saanut satoja vihjeitä ryöstöyritykseen liittyen ja kaipaa niitä edelleen.

– Meitä kiinnostavat vihjeet tekijöistä. Lisäksi toivomme tietoa kaikista epätavallisista henkilöistä tai ajoneuvoista Kiikalassa helmikuun ajalta, Heinonen sanoo.

Poliisi ottaa yleisövihjeitä vastaan osoitteeseen tku.krp@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 040 371 3177.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti