Lounais-Häme

Osa tuomitun kirjasta päätyi Vuosaaren vanhan palkkamurhajutun uuteen esitutkintaan

Helsinki
06.09.2018, 07:04

Kotimaa

Noin 15 sivua Vuosaaren vanhasta murhasta tuomitun Janne Ranisen ja toimittaja Ivar Andersenin kirjasta on päätynyt uudestaan avatun jutun esitutkintaan, kerrotaan kirjan suomennoksessa. Ruotsissa aiemmin ilmestynyt kirja julkaistaan suomeksi Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi -nimellä.
Ruotsinturkkilainen Volkan Ünsal murhattiin vuonna 2003 Saaraksi kutsutun naisen asunnossa. Sittemmin Saara kertoi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion toiminnasta asioita, jotka ovat vaikuttaneet Aarniota koskeviin tutkintoihin. Raninen puolestaan kertoo kirjassa muun muassa yksityiskohtia Vuosaaren tapahtumista, joista osa jäi aikanaan pimentoon.
Poliisi tutkii vanhaa murhajuttua nyt uudestaan, ja epäiltynä ovat tällä kertaa ex-jengipomo Keijo Vilhunen ja Aarnio. Jutun vuoksi on aiemmin tuomittu neljä elinkautista.
Sekä Vilhunen että Aarnio ovat kiistäneet kytkeytyvänsä murhaan. Uudessa tutkinnassa Vilhusen roolista on avautunut STT:n tietojen mukaan muun muassa kaksi aiemmin murhasta tuomittua.
Raninen sanoi tammikuussa STT:lle, että murhassa ei ole ollut mukana muita jo tuomittujen lisäksi. Kirjassa Raninen sanoo myös, että ”vasikointiin ei vastata vasikoinnilla”.

”Jos puheet pitävät paikkansa, Vilhunen tuomitaan”

Kirjassa viitataan useaan otteeseen tutkintaan Vilhusen roolista.
– Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan, josta mediakin raportoi. Todennäköisesti Keijo istuu linnassa ja hikoilee. Suomessa murha ei vanhene koskaan, joten häntä odottaa elinkautinen, jos kaikki menee pelisääntöjen mukaan, kirjassa lukee.
STT:lle Raninen täsmentää, että hänen henkilökohtainen käsityksensä Vilhusen osallisuudesta ei ole muuttunut tammikuun jälkeen.
– Tarkoitan sitä, että ymmärtääkseni (kaksi murhasta tuomittua) ovat sanoneet, että Vilhunen on yllyttänyt heidät. Ja jos se pitää paikkansa, hänet tuomitaan niillä perusteilla elinkautiseen vankeusrangaistukseen.
Vilhunen odottaa tällä hetkellä Aarnion tavoin hovioikeuden tuomiota noin 800 kilon huumejutusta vapaalta. Aarnio on aiemmin tuomittu lainvoimaisesti kolmen vuoden vankeuteen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti