Lounais-Häme

Osa USA:n osavaltioista taistelee 3D-tulostettujen aseiden laillistamista vastaan

Washington
31.07.2018, 04:12

Ulkomaat

Yhdysvalloissa kahdeksan osavaltiota yrittää estää oikeusteitse 3D-tulostettavien aseiden laillistamisen. Osavaltioiden mukaan valtion päätös sallia 3D-tulostettavien aseiden mallien julkaiseminen internetissä rikkoo osavaltioiden oikeutta säännellä ampuma-aseiden hankkimista.
Oikeusjuttua johtava Washingtonin osavaltion yleinen syyttäjä Bob Ferguson kutsuu päätöstä perustuslain vastaiseksi, laittomaksi ja kauhistuttavaksi.
– Tämä ennennäkemätön siirto ei ole ainoastaan katastrofaalinen kansalaisten turvallisuuden kannalta, vaan se myös sabotoi osavaltioiden lakeja, joiden tarkoitus on pitää aseet poissa vaarallisten ihmisten käsistä, hän sanoo.
CNN:n mukaan Pennsylvanian osavaltio yrittää lisäksi estää aseiden malleja sisältävien verkkosivujen lukemisen osavaltion sisällä.
3D-tulostettavien aseiden mallien julkaisemisesta on määrä tulla laillista elokuun alussa kaikkialla Yhdysvalloissa. Muutoksesta saa kiittää aseaktivisti Cody Wilsonia, joka haastoi Yhdysvallat oikeuteen, kun valtiovalta oli kieltänyt häntä julkaisemasta internetissä käsiaseen 3D-mallia. Oikeusjuttu sovittiin kesäkuussa ja Wilson sai luvan julkaista aseiden 3D-malleja vapaasti elokuun alusta alkaen.
Oikeusjutun nostaneet osavaltiot hakevat Wilsonin saamalle julkaisuluvalle valtakunnallista toimeenpanokieltoa.
3D-tulostettavien aseiden vastustajat pelkäävät, että rikollisten on muutoksen myötä entistä helpompi saada käsiinsä aseita, joissa ei ole jäljittämiseen tarvittavaa sarjanumeroa. He pelkäävät myös, että muoviaseen pystyy kuljettamaan metallinpaljastimen läpi huomaamatta.

https://edition.cnn.com/2018/07/30/us/pennsylvania-3d-guns-trnd/index.html

STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic