Lounais-Häme Forssa

Osa yrittäjistä juhlii superviikonloppuna, osalle se on ollut fiasko – Sibeliuksenkadun avaamisesta apua

Osalle Forssan torin ympäristön yrittäjistä Holjat-viikonloppu on ollut piristysruiske, osalle fiasko. Sibeliuksenkadun avaaminen liikenteelle helpottaa osan tilannetta.
Forssan Kotipizzan franchiseyrittäjä Helena Salokoski kertoo, että vaikka ravintola sijaitsee keskellä festarialuetta, ei sen myytävien annosten määrä juurikaan eroa tavallisesta kesäviikonlopusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Kotipizzan franchiseyrittäjä Helena Salokoski kertoo, että vaikka ravintola sijaitsee keskellä festarialuetta, ei sen myytävien annosten määrä juurikaan eroa tavallisesta kesäviikonlopusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vaikka Forssan torin ympäristössä liikkuu Holjien aikaan tuhansia ihmisiä, superviikonloppu ei ole edellisvuosina tuonut kaikille alueen yrittäjille euroja kassaan erityisen hyvin.

– Holjat-viikonloppu on ollut aiemmin oikeastaan fiasko meille, kun Sibeliuksenkatu on ollut suljettu, eikä asiakkaille ole ollut parkkipaikkoja, Satu Rautio Kukkakauppa- ja Sisustusliike Satulinnasta kertoo.

Saman kohtalon on kärsinyt naapurissa toimiva vaatekauppa Forssan Poika.

– Asiakkaiden pääseminen meille on vaikeutunut, mikä on vaikuttanut myyntiin. Asiakkaat ovat kuitenkin olleet hyvin myötätuntoisia liikkeiden toiminnan hankaloitumisesta, kauppias Pia Hokka sanoo.

– Siitä on suuri apu, kun Sibeliuksenkatu on avoinna liikenteelle.

 

Raution mukaan osa asiakkaista on luullut jopa Sibeliuksenkadun liikkeiden olleen kiinni Holjien aikaan, kun kadun on päässyt päästä päähän vain jalkaisin.

Tänä vuonna vastaavaa vaaraa ei kuitenkaan ole, kun Sibeliuksenkatu säilyy avoimena myös autoliikenteelle.

– Nyt olen oikein innoissaan, kun katu on vapaa. Tilanne näyttää heti paremmalta, Rautio sanoo.

 

Lue lisää viikonlopun järjestelyistä: Superviikonloppu saapuu Forssan seudulle – Viikonlopun tapahtumiin odotetaan tuhansia kävijöitä

 

Innoissaan viikonlopusta on myös useampi alueen ravintolayrittäjä. Täksi kesäksi pop up -kahvila-ravintola Pikku Pistrinan vanhoihin Ravintola Vispilän tiloihin avannut Sanna Järvi odottaa myynnin tuplaantuvan tavalliseen kesäviikkoon nähden.

– Olemme otollisella paikalla Holjia ajatellen ja kesä on muutenkin ollut vilkas, joten odotan kesän kiireisintä viikonloppua. Terassi on varmasti täynnä loppuviikolla, mikäli vain kelit sallivat, Järvi toteaa.

Sanna Järvi kertoo, että Pikku Pistrina on rekrytoinut viikonloppua varten lisää työntekijöitä.

– Täytyy myös pitää huolta, että tuotteita riittää. Ennakkosuunnittelua tämä vaatii.

Viikonloppu on tärkeä myös naapurissa toimivalle Forssan Scandicille ja sen yhteydessä olevalle ravintola Villalle, jonka terassi levittäytyy jälleen Hämeentielle.

– Kesäviikonloput ovat normaalistikin kiireisiä, mutta onhan tämä jälleen erityistä koko Forssalle. Selkeää kasvua myynnissä on odotettavissa – olemmehan tähän viikonloppuun myös satsanneet, Scandic Forssan hotellinjohtaja Joni Järvi toteaa.

Hiukan viikonloppu piristää myös muun muassa Torikadulla sijaitsevan Liivikeskuksen myyntiä.

– Meillä on näyteikkunat torille päin, joten jonkin verran ihmiset tekevät heräteostoksia. Piristysruiskehan Holjat on koko seudulle. Meille kesäviikonloput ovat yleisesti muutenkin hyviä, myyjä Elina Niemi sanoo.

 

Torin seudun erikoisimmassa paikassa Holjia ajatellen on Kotipizza, jonka torilla sijaitseva ravintola jää festarialueen aitojen sisälle. Forssan Kotipizzan franchiseyrittäjä Helena Salokoski toteaa, että vaikka festareiden kannalta ravintolan sijainti on mitä loistavin, ei Holjat eroa myynniltään normaalista kesäviikonvaihteesta.

– Viikonloppu on vain erilainen. Tilauksia silmällä pitäen määrässä ei juuri ole muutosta, Salokoski sanoo.

Festarikävijöitä Kotipizzassa tietysti piipahtelee, mutta toisaalta kuljetuspuoli kärsii. Puhelimella tilattuja annoksia ravintolan työntekijät voivat tuoda tapahtuma-alueen portille.

– Kuljetus on aika marginaalista Holjien aikaan. Meillä on auto portin ulkopuolella, olemme sopineet järjestäjän kanssa näin. Kävelymatka on pidempi, mutta pieni liikuntahan tekee vain hyvää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic