Lounais-Häme Jokioinen

Osaavat opettajat esittelevät opiston tarjontaa – Jokiläänin kansalaisopiston kauden avausnäyttely jo 14. kertaa

Opistosta saa vireyttä ja voimaa, ja kursseille osallistuminen lisää hyvinvointia.
Jokiläänin kansalaisopiston tekstiilityön ohjaava opettaja Sari Wenning on tuonut Osaavat opettajat -näyttelyyn muun muassa tuunaamiaan vaatteita. Tällainen on virolaisesta pussilakanasta valmistettu ja liukuvärjätty pellavainen aamutakki. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokiläänin kansalaisopiston tekstiilityön ohjaava opettaja Sari Wenning on tuonut Osaavat opettajat -näyttelyyn muun muassa tuunaamiaan vaatteita. Tällainen on virolaisesta pussilakanasta valmistettu ja liukuvärjätty pellavainen aamutakki. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokiläänin kansalaisopiston opettajat esittelevät näyttelyssään omaa osaamistaan ja opiston tarjontaa. Jo 14. kertaa opistokauden alkajaisiksi järjestettävä Osaavat opettajat -näyttely on avoinna 30. elokuuta asti Jokioisten Tietotalon näyttelytila Pehkosessa.

– Näyttelyssä on esillä runsaat nelisenkymmentä työtä kymmeneltä kansalaisopiston opettajalta. Olemme koonneet monipuolisen näyttelyn, jotta ihmiset näkevät esimerkkejä siitä, mitä kaikkea kansalaisopistossa voi tehdä alkavalla kaudella, tekstiilityön ohjaava opettaja Sari Wenning kertoo.

Näyttelyssä on esillä näytteitä kädentaidoista. Esillä on Wenningin tilkku-, värjäys- ja tekstiilituunaustöitä, taideaineiden ohjaavan opettajan Tuija Pietilä-Estradan akvarelleja, teknisen työn ohjaavan opettajan Teppo Salon taontatöitä, tekstiiliopettaja Tiina Salmen kierrätyspunonta- ja kudontatöitä sekä himmeleitä ja paju-, risu- ja kukkasidonnan opettajan Ritva Lumpeen paju-, koivunrisu- ja kukkasidontatöitä.

Lisäksi kalligrafian opettaja Vivian Majevski on tuonut näyttelyyn kalligrafiatauluja, tekstiiliopettaja Maarit Humalajärveltä esillä on kontaktivärjäys- ja kasvivärjäystöitä, tekstiiliopettaja Henrika Kultaselta helppo trikoomekko, keramiikanopettaja Pirjo Salolta keramiikkatöitä ja nahkatyökurssien opettajalta Katri Ojaselta nahkatöitä.

Kalligrafian opettajan Vivian Majevskin kalligrafiataulun nimi on Puutarhurin päiväkirja, kesäkuu. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kalligrafian opettajan Vivian Majevskin kalligrafiataulun nimi on Puutarhurin päiväkirja, kesäkuu. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Siirrämme osan näyttelyn töistä esille Ypäjän Veteraanituvalle ja esittelemme niitä ja opiston toimintaa Ypäjän yön yhteydessä lauantaina 24. elokuuta. Samana päivänä esittelemme opiston tarjontaa myös Humppilan Sadonkorjuumarkkinoilla, Wenning kertoo.

Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen alkaa 22. elokuuta kello 18.30.

– Paras tapa ilmoittautua on tehdä se netissä, mutta voi myös soittaa toimiston numeroon. Kurssiohjelma jaetaan koteihin tämän viikon tiistaina tai keskiviikkona, Wenning sanoo.

Jokiläänin kansalaisopisto järjestää kursseja Jokioisilla, Humppilassa ja Ypäjällä. Wenningin mukaan koteihin jaettavaa kurssiohjelmaa on nyt muutettu edellisistä vuosista niin, että jokainen kunta ja siellä järjestettävät kurssit ovat omana osionaan. Aiemmin kurssit oli jaoteltu aiheittain.

Kauden ensimmäiset kurssit ovat 23.–24.8. järjestettävä ja jo täynnä oleva taidekurssi sekä elokuun lopulla pidettävä Ritva Lumpeen vetämä kukkasidontakurssi, jolla on vielä tilaa. Wenning kertoo, että uutuuskursseja on tänä vuonna yli 30.

– Jokiläänin kansalaisopistossa on ollut lukuvuosittain noin 1 300 opiskelijaa. Toiminnassa on myös vireä opistolaisyhdistys, joka on mukana tapahtumissa ja järjestää retkiä ja matkoja ulkomaita myöten, Wenning kertoo.

Wenning, Tiina Salmi ja Ritva Lumme kannustavat ihmisiä osallistumaan kansalaisopiston kursseille.

– Opistosta saa vireyttä ja voimaa, ja kursseille osallistuminen lisää hyvinvointia. On selvitetty, että jokainen opistoon sijoitettu euro palautuu kunnalle takaisin nelinkertaisena. Opistossa saa mielekästä tekemistä ja tapaa samanhenkisiä ihmisiä. Toiminta on myös ekologista, sillä käytämme paljon luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. FL

Osaavat opettajat -näyttely Tietotalon näyttelytila Pehkosessa Jokioisilla, osoitteessa Humppilantie 9 A, avoinna 30.8. asti ma–pe klo 7.30–16.15.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020