Lounais-Häme Somero

Osat vaihtuivat – pelin toimimaan saanut SoVo tasoitti voitot

Ratkaisu viidenteen puolivälierään.
Voiman parhaana palkittu Mergim Bushi tuulettaa somerolaisten maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Voiman parhaana palkittu Mergim Bushi tuulettaa somerolaisten maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal ja Sievi FS jatkavat Futsal-Liigan viihdyttävää puolivälieräsarjaansa loppuun asti. Ratkaisu saadaan vasta joukkueiden viidennessä kohtaamisessa keskiviikkona Sievissä.

Välieräpaikka oli eilen Someron Monitoimitalossa katkolla Sieville, mutta sovolaisia ei kesälomalle lähteminen vielä houkutellut. Erinomaisesti otteluun latautunut kotijoukkue tasoitti otteluvoitot 2-2:een selkein 5-1 (2-0) maalilukemin.

Sievi voitti lauantain kohtaamisen Somerolla, mutta jo tuon koitoksen loppupuolella SoVon leirissä havaittiin vastustajan otteissa väsymisen merkkejä.

–- Sievi joutuu pelaamaan meitä kapeammalla pelaajaringillä ja rasittamaan avainpelaajiaan hurjasti. Sen vuoksi lähdimme tänään pitämään alusta lähtien kovaa tempoa yllä ja taktiikkamme toimi loppuun asti hyvin, lievän nilkkavammansa vuoksi eilen pelkästään omiensa luotsaamiseen keskittynyt SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi selvitti.

Kolmessa edellisessä yhteenotossa avausmaalin tehnyt joukkue oli marssinut voittoon, eikä eilinen tuonut tähän käytäntöön muutosta: Eetu Kauria ohjasi Gezim Vocan kovan laukauksen Sievin verkkoon avausjakson kahdeksannella minuutilla, mikä näytti tuovan kaivattua rentoutta isäntien päättäväiseen pelaamiseen.

Mergim Bushi tuplasi somerolaisjohdon vielä ennen taukoa, mutta seuraavaa maalia piti odotella pitkälti yli toisen jakson puolivälin. Kun siitäkin vastasi Bushi, alkoi poikkeuksellisen hyvätunnelmaisen ”Monarin” ilmassa leijua ratkaisun makua.

Sievi otti viimeisenä konstinaan käyttöön liivimiehen, eli ylimääräisen kenttäpelaajan. Riskipeli tuotti loppuhetkillä maaleja molempiin kenttäpäätyihin, mutta kotivoittoa vieraat eivät pystyneet uhkaamaan.

– Olemme koko ajan parantaneet suorituksiamme joukkueena. Huippuyksilöt tekevät nyt koko ajan hienolla asenteella hommia joukkueen eteen.

– Tänään esityksemme oli oikeastaan hyvin suvereeni ja toivottavasti saamme sen pidettyä samanlaisena keskiviikkona Sievissä.

– Meillä ei ole pienintäkään halua lopettaa kauttamme tässä vaiheessa, kun tosipelit ovat vasta alkaneet ja me olemme saaneet oman pelimme toimimaan, Seferi ennakoi ratkaisevaa puolivälierää.

Bushin ja Kaurian ohella sovolaisista pääsivät maalinteon makuun Voca (1+2) sekä Arber Istrefi.

Lauantain ottelun kolhujen seurauksena eilen jäivät kentän laidalle Seferin lisäksi molempien joukkueiden olkapäävammaiset pelaajat, eli Sievin Radik Akhmetkhanov ja SoVon maalivahti Joonas Puolamäki.

Marko Laaksonen jatkoi hyviä otteitaan kotijoukkueen maalin suulla, kunnes teki puoli minuuttia ennen loppua tilaa nuoremmalle virkaveljelleen Niko Rikkilälle. Näin 17-vuotias forssalaisvahti pääsi suorittamaan debyyttinsä miesten liigapeleissä.

Kuluva kausi on neljäs, jolloin SoVo ja Sievi ovat vastakkain liigan pudotuspeleissä. Sievin kotikentältä somerolaiset ovat jo ehtineet hakemaan kolme otteluvoittoa, mutta kotiotteluista sellaista ei ennen eilistä SoVon tililtä löytynyt.

Futsal-Liigan muut puolivälieräsarjat on jo saatu päätökseen ja välieriin tiensä ovat selvittäneet Kampuksen Dynamo, Akaan Leijona Futsal sekä Espoon GFT. Sievi tai SoVo aloittaa välierät KaDyn vieraana Jyväskylässä ja toisessa parissa ovat vastakkain Leijona Futsal ja GFT. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic