Lounais-Häme

Osavuosikatsaus: Someron Säästöpankilla ennätyksellinen luottojen vuosi

Alkuvuoden aikana Someron Säästöpankki on avannut kolme uutta konttoria ja saanut tuhatkunta uutta asiakasta. Kuvituskuva Forssan toimipisteestä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alkuvuoden aikana Someron Säästöpankki on avannut kolme uutta konttoria ja saanut tuhatkunta uutta asiakasta. Kuvituskuva Forssan toimipisteestä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Säästöpankin alkuvuosi on ollut vahvan liiketoiminnan kasvun aikaa, vaikka korona on pankin 140-vuotisjuhlavuoden viettoa mutkistanut ja siirtänyt juhlaan liittyviä tapahtumia.

Alkuvuoden aikana pankki on avannut kolme uutta konttoria, saanut tuhatkunta uutta asiakasta ja luotonanto on ollut voimakkaassa kasvussa.

Paikallispankin johtajan näkökulmasta on nöyrä olo, kun saimme alkuvuoden aikana lähes 1 000 uutta asiakasta. Tämä osoittaa, että vaikka digitaalisuus on tullut yhä vahvemmin esille arjen pankkipalveluissa, on henkilökohtaiselle palvelulle vielä suuri kysyntä, toteaa toimitusjohtaja Petri Siviranta tiedotteessa.

Pankin asiakasvarojen ja kokonaisluottojen yhteismäärä rikkoi ensimmäistä kertaa miljardin euron rajapyykin huhtikuun 2019 lopussa. Kesäkuussa 2020 rikkoutui 1,1 miljardin euron raja.

Pankki myönsi alkuvuoden aikana ennätysmäärän uusia asuntoluottoja yritysluottoja ja maatalouden yritysluottoja.

Forssan seudulla luoton kysyntä on pankin mukaan edelleen tasaisella ja vahvalla pohjalla.

Kehityspäällikkö Ilpo Rinne kertoo tiedotteessa, että alkuvuoden positiivinen luottojen kysyntä sekä asiakasmäärän kasvu tasaantuivat maaliskuussa. Kesäkuussa tilanne oli jo normalisoitunut ja luottojen määrät entisellään.

– Asuntokauppojen osalta ollaan viime vuoden vastaavissa lukemissa ja selkeä nousu on nähty varsinkin seutukunnan mökkikaupoissa. Mökkikauppojen kysyntä heijastelee koko Suomen yleistä trendiä.

Pankki uskoo, että kasvu Forssan seudulla jatkuu hyvänä myös loppuvuotena.

– Asunto- ja mökkikauppoja tehdään varmasti, kun ostajien tarpeisiin vastaavaa myytävää tulee markkinoille lisää.

Tämän vuoden aikana on pankissa aloittanut 8 uutta työntekijää. Kesäkuun 2020 lopussa Someron Säästöpankissa työskenteli 59 henkilöä ja säästöpankkiryhmä työllistää toimialueella yhteensä 120 henkilöä.

Osavuosikatsauksessa kasvua

Someron Säästöpankki on vertaillut tämän vuoden lukuja viime vuoden lukuihin. Ne ovat positiivisia.

Asuntoluottokanta +5,4 %

Uudet myönnetyt asuntoluotot +52,6 %

Uudet myönnetyt yritysluotot +78,5 %

Uudet myönnetyt maatalousluotot +45,2 %

Luottokanta +7,2 %

Uudet asiakkaat 955 kpl, +43 %

Asiakasvarat +1,7 %

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic