Lounais-Häme Häme

Osuuskauppa Hämeenmaan kesätyöhaku on käynnistynyt – Noin tuhat nuorta saa taas töitä

Osuuskauppa Hämeenmaa tarjoaa kesätyöpaikan tuhannelle asiakaspalvelusta kiinnostuneelle nuorelle tulevana kesänä.
Forssan Prisma. Arkistokuva: Tapio Tuomela

Paikat tulivat hakuun tänään torstaina. Hakuaikaa on 29. helmikuuta saakka. Kesätyöntekijöiden rekrytoinneissa käytetään videohaastatteluja.

Osuuskauppa Hämeenmaa on mahdollistanut joka vuosi noin tuhat kesätyöpaikkaa nuorille talenteille. Tänäkin vuonna kesätyöpaikkoja on tarjolla monipuolisesti eri toimialoilla ja toimipaikoissa Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Kesätyönhakijoilta edellytetään 17 vuoden ikää. Hakijan tulee olla täyttänyt 17 vuotta 1. kesäkuuta mennessä. Myöhemmin avataan myös nuoremmille kesätyötä vaille oleville oma haku. Tavoitteena on, että noin puolet kaikista Hämeenmaan kesätyöpaikoista olisi aiempien vuosien tapaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja.

Alueellisesti kesätyöpaikat jakautuvat niin, että noin puolet paikoista sijoittuu Lahden alueelle, neljännes Hämeenlinnan alueelle ja loput Riihimäen, Forssan ja Heinolan alueille sekä muihin toimialueemme pienempiin kuntiin.

Videohaastattelun kautta töihin

Hämeenmaa kokeili keväällä 2019 ensimmäisen kerran videohaastatteluja kesätyöntekijöitä rekrytoitaessa. Kokeilu onnistui hienosti, joten videohaastattelut saavat nyt jatkoa.

– Hakijan ei tarvitse olla se kaikista ulospäin suuntautunein, mutta haluamme, että hänen aito kiinnostuksensa ja motivaationsa haettavaa tehtävää kohtaan välittyy meille videolta, Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti sanoo.

Osa sähköisen kesätyöhakulomakkeen täyttäneistä hakijoista saa kutsun videohaastatteluun ja mahdollisesti vielä toimipaikkakohtaiseen haastatteluun.

– Kaikki kesätyöpaikkamme ovat asiakaspalvelutehtäviä, joten tietynlainen reippaus ja halu oppia uutta ovat avainasemassa. Meille on tärkeää, että voimme tarjota nuorille työntekijöille myönteisiä kokemuksia työelämästä, Virtainlahti toteaa.

Hämeenmaa on tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjan yhteistyökumppani. Kymmenvuotisjuhlakauttaan viettävän kampanjan teemoiksi on nostettu nuoren henkilökohtaisen kehityksen tukeminen ja monimuotoisuuden vaaliminen työpaikalla.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic