Lounais-Häme

Osuuspankin pankkitoiminta kasvoi

Lounaismaan Osuuspankin pankkitoiminta kasvoi edellisvuotta vahvemmin. Liikevoitto oli 15,5 miljoonaa euroa, eli vuoden 2014 suuruusluokassa. Vuoden 2015 liikevoitto, 24,4 miljoonaa, oli poikkeuksellinen, sillä se sisälsi OP Ryhmän sisäisiin järjestelyihin liittyviä myyntivoittoja ja ylimääräisiä osinkoja yhteensä 12,5 miljoonaa euroa.

-Pankin perusliiketoiminnan tulos oli vertailuvuotta parempi huolimatta ennätysmatalasta korkotasosta, toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen kertoo.

Koko luottokanta kasvoi, Op-Asuntoluottopankkiin välitetyt luotot mukaan lukien, 2,7 prosenttia. Luottokanta oli 1 350 miljoonaa. Asuntoluottoja nostettiin 13,1 prosenttia edellisvuotta enemmän. Asuntoluottokanta kasvoi 2,0 prosenttia. Yritysluotot kasvoivat 6,4 prosenttia.

-Yritykset tekevät investointeja ja usko tulevaisuuteen on virinnyt. Toisaalta korkotaso on matalalla, ja luottoja myös lyhennetään paljon, Hulkkonen sanoo.

Talletukset kasvoivat viime vuonna 6,4 prosenttia ollen 1 035 miljoonaa.

-Tällä hetkellä osa ihmisistä on varovaisia sijoituksissaan, ja rahat menevät tilille, varatoimitusjohtaja Jouni Hautala perustelee.

Rahastosäästöt kasvoivat 9,8 prosenttia ja vakuutussäästöt 4,9 prosenttia. Pankkitoiminta kasvoi yhteensä 4,7 prosenttia. Pankki saavutti vahinkovakuutusmyynnin tavoitteensa. Pankki- ja vakuutusasiansa Osuuspankkiin keskittäneiden asiakkaiden määrä kasvoi 2100 asiakkaalla.

Pankin vakavaraisuussuhde oli viime vuoden lopussa 44,64 prosenttia ja omat varat 238,4 miljoonaa euroa, missä kasvua oli 7,1 prosenttia. Pankin riskitilanne on vakaa. Luottotappiot ja arvonalennukset olivat 1,2 miljoonaa.

Omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi 45123:een ja keskittäjäasiakkaiden määrä 19829:ään. Pankki maksoi asiakkailleen bonuksia neljä miljoonaa euroa.

-Asiakkuusluvut ovat hyviä onnistumisia, Hulkkonen sanoo.

Forssan näkökulmasta Osuuspankin toiminnan kehitys on ollut hyvää. Hautala kertoo, että yli 20 000 asiakasta on keskittänyt pankki- ja vakuutuspalvelunsa Osuuspankkiin. Heistä lähes 6000 on Forssan seudulta. Uusia asiakasomistajia tuli Forssan ja Tammelan alueelta viime vuonna 900.

Vaikka Hulkkonen on tyytyväinen peruspankkitoiminnan paranemiseen ja kasvuun, hän näkee, että markkinat kapenevat pitkällä aikavälillä. Syynä tähän on se, etteivät pankin kilpailijat ole enää vain perinteisen pankkipalvelun tarjoajia. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti