Lounais-Häme

Otsolan Hovi täyttää puoli vuosisataa

Humppilalainen hotelli-ravintola Otsolan Hovi on palvellut asiakkaita kakkostien varressa jo 50 vuotta. Syyskuun toisena lauantaina yritys viettää syntymäpäiviä. Juhliin ovat tervetulleita kaikki.

Nykyinen hotelli-ravintolan rakennus on alun perin valmistunut vuonna 1952 maatilan päärakennukseksi.

Sen rakensivat Antti ja Sylvi Senttilä. Antti Senttilän perhe asui Venäjän kartanossa ja kartanon maista lohkottiin pariskunnalle oma osuus.

Myöhemmin Senttilät myivät maatilan päärakennuksen Otso Nevanderille, joka sitten perusti rakennukseen ravintolan vuonna 1967.

Maatilaan kuuluvat pellot jäivät silloin Senttilöiden omistukseen ja myytiin 1970-luvulla nykyisen omistajan Asko Liuhalan vanhemmille.

Nevander myi Otsolan Hovin 1970-luvun alkupuolella Matti ja Kirsti Huuhanmäelle, jotka rakensivat taloon 1980-luvulla hotellihuoneita varten uuden siiven. Aiemmin hotellihuoneet olivat olleet ravintolan yläkerrassa.

Huuhanmäet pitivät hotelli-ravintolaa vuoteen 2004 asti.

-Me olemme Otsolan Hovin kolmannet omistajat, kertoo Armi Liuhala.

Armi ja Asko Liuhalan yritys Humppilan Otsolanhovi Oy osti Otsolan Hovin vuonna 2004.

Keittiöalan koulutuksen saanut Armi Liuhala, silloin vielä Lepistö, tuli Otsolan Hoviin töihin keittiölle jo vuonna 1980. Siellä työskennellessään hän tapasi tulevan miehensä Asko Liuhalan, joka hoiti kartanon maista lohkottuja peltoja.

Pariskunta meni naimisiin ja alkoi hoitaa maatilaa yhdessä. Armi teki ravintola-alan töitä silloin tällöin keittiöillä ja kahviloissa.

1960-luvulla erotetut maatila ja sen entinen päärakennus yhdistyivät tavallaan uudelleen vuonna 2004, kun Armi ja Asko Liuhala ostivat Otsolan Hovin.

-Meidän piti alun perin laittaa tämä vuokralle, kertoo Armi Liuhala.

Yhteistyö vuokraravintoloitsijan kanssa ei kuitenkaan toiminut kovin hyvin. Liuhalat ottivat hotelli-ravintolatoiminnan takaisin itselleen jonkin ajan päästä ja ovat hoitaneet Otsolan Hovia siitä pitäen.

-Työni vähän vaihtui, toteaa Armi hymyillen.

Pariskunta on jakanut työt niin, että Armi on ottanut käytännön vastuuta hotelli-ravintolasta ja Asko hoitaa enemmän maatilatoimintaa.

-Maatilalla on nyt omia työntekijöitä.

Pariskunnalla on hotelli-ravintolan ja maatilan lisäksi myös kuljetusyritys.

Otsolan Hovilla on omistajien lisäksi 2 vakituista työntekijää ja sen lisäksi osa-aikaisia.

Ravintola on suosittu sunnuntailounaspaikka ja lounaspäiviä onkin vuosien varrella lisätty. Nykyään lounasta tarjoillaan sunnuntain lisäksi myös keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja lisää päiviä aiotaan ottaa käyttöön asiakkaiden lisääntyessä.

Hotellipuolella on 10 huonetta ja lisäksi hotellilla on kesäkäytössä pikkumökkejä.

Lauantaina hotelli-ravintolan syntymäpäiviä juhlitaan avoimin ovin.

Juhlailta alkaa kello 18 kakkukahveilla ja iltapalalla. Yleisön viihdyttäjäksi on lupautunut Turkka Mali.

Ravintolaan on vapaa pääsy kello 22 asti, ja sen jälkeen sisäänpääsy on 10 euroa.

Kymmeneltä lavalle saapuu Mustat Enkelit Duo.

-Duo soittaa suomirokkia, kertoo Armi Liuhala.

Juhlia aiotaan jatkaa puoli kahteen asti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic