Lounais-Häme Humppila

Ovatko parhaat puitteet polttareille Humppilassa? – Viikinkisauna mukana hääkilpailun finaalissa

Urpolan kartanon viikinkisaunalla talvi on polttareiden suhteen rauhallisempaa. Kesää kohti vilkastuu, mutta ensi suvena on vielä joitakin vapaita viikonloppuja.
Urpolan kartanon viikinkisaunalla talvi on polttareiden suhteen rauhallisempaa. Kesää kohti vilkastuu, mutta ensi suvena on vielä joitakin vapaita viikonloppuja.

Urpolan Kartanon viikinkisauna on päässyt finaaliin Vuoden hääyritys 2019 -kilpailussa polttaripalveluiden sarjassa.

Yleisöltä tullut ehdokkuus pääsi yllättämään täysin yrittäjä Leena Kylämarkulan.

– Ensin ajattelin, onko meille tullut roskapostia. Piti oikein pyytää mies (Mikko) katsomaan, onko sähköpostiviesti aiheellinen, Kylämarkula nauraa.

Hänestä tuntuu hyvältä, että asiakkaat ovat nähtävästi olleet tyytyväisiä viikinkisaunalla saamaansa palveluun ja ovat valmiita suosittelemaan sitä muillekin.

– Uskon, että kilpailu lisää tunnettavuuttamme.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan 15 finalistin joukosta lovemedo.fi-verkkosivujen kautta 12. tammikuuta asti. Äänestystulos muodostuu yleisön ja raadin äänistä.

Koko kilpailussa eniten ääniä saanut palkitaan vuoden hääyrityksenä Love me do -häämessuilla Kaapelitehtaalla 18.–19. tammikuuta.

Kylämarkulat ovat tarjonneet polttaripalveluja siitä asti, kun savusauna valmistui vuonna 2002.

– Aina meillä on ollut mukavaa porukkaa, mutta tuntuu, että polttarit ovat vuosien varrella entisestään siistiytyneet. Rämäpääjengiä käy meillä harvoin.

Leena Kylämarkula uskoo, että viikinkisaunalla juhlijoihin vetoaa omaleimainen elämyksellinen kokonaisuus: isäntäpari vastaanottaa vieraat, tarjoilee viikinkiaterian ja kertoo saunoista viikinkipuvuissa.

– Useampi on sanonut päässeensä meidän hellään huomaamme, kartanon emäntä hymyilee.

Vierailla on mahdollisuus saunamaratoniin, sillä savusaunan lisäksi alueella on laivasauna, pikkusauna, pellettisauna ja maisemasauna. Ensi kesänä valmistuu puusauna kolmen metrin korkeuteen. Viikinkilaiva tarjoaa kuuman kylvyn ja uimalampi vilvoittavan pulahduksen.

Oheispalveluna saunaelämykseen voi yhdistää majoituksen tai yhteistyökumppaneiden järjestämät viikinkikisat tai ralliajelun.

Viikinkisaunalla on pidetty kerran yllätyshäätkin.

Kylämarkulan mukaan ei ole tavatonta, että polttariseurue saapuu saunalle uudestaan esimerkiksi varpajaisiin tai synttäreitä juhlimaan.

– Kun vieras tulee paikan päälle, paikka myy itse itseään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic