Lounais-Häme

Ovella palaa punainen valo

Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) harmittelee, että tieto kaupunginjohtaja Sami Sulkon todennäköisestä lähdöstä osui hankalaan paikkaan.

-Lokakuussa meillä pitäisi olla uusi kaupunginjohtaja. Aikataulullisesti hakuprosessi on hankala, koska kesä on tulossa, Penttilä harmittelee apeissa tunnelmissa.

Riihimäen valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina ja Sulkon pitäisi aloittaa työt uudessa kaupungissa lokakuussa.

Penttilää harmittaa aikataulun lisäsi se, että yhteistyö jäi kesken. Hänen mielestään Sulkolla olisi ollut vielä paljon annettavaa seudulle.

-Tämä on suuri menetys kaupungille.

Vaikka huhut kaupunginjohtajan lähdöstä ovatkin olleet ilmassa jo parisen viikkoa, niin Penttilä yllättyi lähdöstä.

-Odotin, että hän olisi jatkanut pitempään.

Se, miten asian kanssa Forssassa edetään, on vielä epäselvää. Penttilä toteaa, että tässä vaiheessa asiasta ei ole ehditty virallisesti keskustella.

Hän ei kuitenkaan usko, että kaupunginjohtajaa ehditään löytää lokakuuksi. Hän sanoo ymmärtävänsä oikein hyvin, miksi Sulkko haluttiin Riihimäelle.

-Vaikuttaa siltä, että kunnanjohtajan paikkaa hakevat ovat samoja vuosi vuoden jälkeen. Riihimäen johtajan paikkaa haki moni, joka haki Forssan paikkaa kolme vuotta sitten.

Valtuustoryhmätkään eivät ole vielä ehtineet asiaa vakavissaan miettiä.

-Mietimme asiaa, kun eroanomus on jätetty, demariryhmän puheenjohtaja Eino Järvinen toppuuttelee.

Sulkon lähtöaikeet eivät Järvistä juuri hämmästyttäneet. Hän sanoo, ettei Sulkko alunperin edes luvannut olla Forssassa kauan.

-Nuoret miehet katsovat eteenpäin.

Kokoomuksen ryhmän puheenjohtaja Marjo Kotioja-Partanenkin odottelisi ensin Riihimäen lopullista päätöstä ennen kuin alkaisi miettiä, miten edetään.

-Uskon, että tulevan kunnanjohtajan hakukriteereissä puhutaan dynaamisesta ja nuorekkaasta. Eli samalla linjalle jatkamme.

Kotioja-Partanen lisää, että kokoomuksen ryhmä on harmissaan Sulkon lähdöstä.

-Ymmärrämme kyllä, että hänellä on kysyntää. Forssalle tämä on valtava menetys.

Keskustan ryhmän puheenjohtaja Markku Länninki on vaitonaisempi.

-Valintaa ei ole vielä tehty.

Länninki sanoo, ettei hän ota tässä vaiheessa kantaa kaupunginjohtajan lähtöön, koska sellainenkin mahdollisuus on, ettei Riihimäen valtuusto valitse Sulkkoa.

Vasemmistoryhmän puheenjohtaja Tapio Virtanen myöntää, että tosiasia on, että Sulkko joutui kovaan paikkaan.

-Sulkko on hävinnyt kaupunginhallituksen äänestyksissä. Turbulenssia on ollut…

Silti Virtanen sanoo, että on ollut hyvä, että hallituksessa on vanhoja jyriä. Hallitus ei hänen mielestään ole opettelupaikka, vaan päätöksenteko vaatii kokemusta.

Virtanen tietää, ettei kaupunginjohtajan pesti tänä päivänä ole kovin suosittu.

-Onko johtajaa pakko hakea kaukaa? Käden ulottuvillakin on forssalaisia tai seudulla asuvia, Virtanen sanoo arvoituksellisesti.

Perussuomalaisten ryhmän puheenjohtaja Tuula Ylander sanoo, ettei ryhmä ole vielä puhunut, mitä Sulkon lähtö tarkoittaa käytännössä.

-Vaikka toisaalta ei tämä yllätyksenä tullut. Kulunutta vuotta kun miettii, niin työläs vuosihan tämä on Sulkolle ollut. Se on varmasti ollut turhauttavaa.

Ylander toteaa, että ilmassa on ollut jopa savustuksen makua.

-Ei toiminta ole ollut hyvää mainosta Forssan imagolle.

Vihreiden ryhmyri Keijo Koskimies sanoo, että kesästä ja varsinkin syksystä tulee mielenkiintoinen, mutta ei välttämättä positiivisessa mielessä.

-Budjetin teko on jo alullaan ja kaupunginjohtajan pitäisi vetää työtä eteenpäin. Syksystä tulee haasteellinen.

Koskimiehen mielestä asioita olisi voinut tehdä toisinkin. Hän toteaa, että kunnanhallituksessa olisi voinut ajatella kaupungin etua eikä tehdä vaalityötä.

Hän pelkää, että Forssa jää maakunnassa yksin Hämeenlinnan ja Riihimäen vahvistuessa.

-Tilanne on kinkkinen, mutta Samille tämä on hieno homma. Ei voi kun onnitella Riihimäkeä, jos valinta maanantaina varmistuu.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Pekka Murtolahti sanoo, ettei pienillä ryhmillä ole mahdollisuutta vaikuttaa asioiden kulkuun.

-On valitettavaa, että hyvä kaupunginjohtaja lähtee. Se oli ikävä yllätys.

Hän lisää, ettei pesti ole niitä kiitollisimpia.

-Vaikka Sulkko onkin hyvä, niin nyt on aika katsoa eteenpäin ja saada uusi prosessi liikkeelle, Murtolahti summaa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic