Lounais-Häme

Ovensuukyselyt: Sekä liittokansleri Merkelin CDU että SPD menettivät ääniä Hessenin osavaltiovaaleissa - AfD nousemassa osavaltion parlamenttiin

Wiesbaden
28.10.2018, 19:55

Ulkomaat

Ovensuukyselyiden mukaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin CDU-puolue on kärsinyt vakavan tappion Saksan Hessenin osavaltiovaaleissa.
Vaikka CDU pysyykin Hessenin suurimpana puolueena, se on menettänyt kannatustaan noin kymmenen prosenttiyksikköä ja on ovensuukyselyiden mukaan saamassa 28 prosenttia äänistä.
Liittovaltion hallituskoalitioon niin ikään kuuluvat sosiaalidemokraatit (SPD) näyttävät saavan noin 20 prosenttia äänistä, melkein 11 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vaaleissa.
Die Weltin mukaan kannatustaan nostanut vihreät olisi aivan SPD:n kannoilla ja saamassa myös lähes 20 prosenttia äänistä. Muun muassa Deutsche Wellen mukaan vihreät olisi nostanut kannatustaan yli kahdeksalla prosenttiyksiköllä.
Kannatustaan näyttää nostaneen myös maahanmuuttoa kritisoinut Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolue, joka saa tulosennusteen mukaan noin 13 prosenttia äänistä ja pääsee ensimmäistä kertaa osavaltion parlamenttiin.
Hessenin vaaleja pidetään merkittävänä testinä sekä Merkelin että hänen huojuvan hallituksensa kohtalolle.
Merkelin kristillisdemokraattien baijerilainen sisarpuolue CSU ja sosiaalidemokraattien SPD kokivat myös Baijerin osavaltiovaaleissa todella merkittävän tappion. Vihreät ja AfD puolestaan nostivat kannatustaan myös Baijerissa.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article182204468/Landtagswahl-Hessen-2018-Alle-Ergebnisse-und-Grafiken-im-Ueberblick.html
https://www.dw.com/en/chancellor-angela-merkels-conservatives-eke-out-win-in-hesse-election/a-46064510

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic