Lounais-Häme

Paalikone kuumeni ja sauhutti Loimaalla – kekseliäs alkusammutus säästi omistajan isommilta vahingoilta

Keskiviikkoiltana puoli seitsemän aikoihin Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Loimaalla Uudentalontiellä sijaitsevalle maatilalle. Maatilan isäntä oli tehnyt hälytyksen aluehälytyskeskukseen huomattuaan työvälineestään nousevan uhkaavasti savua.

Isäntä oli kerännyt heinää konetyönä koko päivän tiluksillaan. Illalla hän huomasi yhtäkkiä, että traktorin perässä olevasta paalikoneesta nousee savua.

Kekseliäs isäntä ajoi traktorinsa läheisen konehallin pihaan tehden samalla palohälytyksen. Odotellessaan palokuntaa paikalle, isäntä ryhtyi ruiskuttamaan painepesurilla vettä paalikoneen metalliosien välistä ja ilma-aukoista sisään. Tällä keinolla hän sai palonalun sammumaan.

Sammutuskaluston saapuessa paikalle kyty oli jo hallinnassa.

-Pelastuslaitos varmisti palopaikkaa hetken aikaa ja poistui paikalta, kun tilanteen todettiin olevan ohi. Omistaja oli hoitanut alkusammutuksen sen verran tehokkaasti, että muuta tehtävää meille ei jäänyt, Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juhani Sudenmaa sanoo.

Sudenmaan mukaan paalikoneen omistaja aikoo purkaa koneen ja tarkistaa palon syttymissyyn. Epäilyksenä on, että joko koneeseen jäänyt kasvipohjainen massa on syttynyt kuumissa olosuhteissa palamaan tai sitten syynä voi olla rikkoutunut laakeri.

-Maanomistajalla oli selvästi hyvä pelastussuunnitelma laadittuna, sillä esisammutuksen hän teki aivan esimerkillisesti, Sudenmaa kiittelee. FL’

 

Juttua muokattu 18.7. klo 22.17, korjattu tapahtuma-aika.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic