Lounais-Häme Tampere

Pääministeri Sanna Marin: Kuntavaalien siirtoa koronan takia voidaan joutua hallituksessa pohtimaan

Sdp:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin mukaan sdp:n tavoitteena on voittaa kuntavaalit.
Sdp:n puheenjohtajaksi valitun Sanna Marinin mukaan sdp;n tavoitteena on voittaa ensi vuoden kuntavaalit. Kuva: Arttu Laitala
Sdp:n puheenjohtajaksi valitun Sanna Marinin mukaan sdp;n tavoitteena on voittaa ensi vuoden kuntavaalit. Kuva: Arttu Laitala

Pääministeri Sanna Marinin mukaan ensi huhtikuun kuntavaalien siirtämisestä koronan takia ei ole hallituksessa toistaiseksi keskusteltu, mutta asia voi nousta esille.

– Kevääseen on vielä aikaa, emmekä pysty vielä ennakoimaan, miten tautitilanne kulkee. Emme myöskään tiedä, onko meillä siinä vaiheessa rokote.

Pääministeri Sanna Marin kertoi ajatuksistaan sen jälkeen, kun hänet oli sunnuntaina aamupäivällä valittu sdp:n puheenjohtajaksi.

Marin muistutti, että kuntavaaleihin on vielä aikaa.

– Asiaan palataan, jos tautitilanne pahenisi. Hyvin mahdollista, että vaalien siirtoa tullaan pohtimaan, hän sanoi sdp:n puoluekokouksen tiedostustilaisuudessa lauantaina.

Marinin mukaan sdp;n tavoitteena on voittaa ensi vuoden kuntavaalit.

– Peruspalvelut ovat sdp:lle luonteva teema, josta tulemme puhumaan, ja joita olemme aina puolustaneet.

Marin lupasi olevansa puolueen puheenjohtajana mukana kaikissa kuntavaalien puheenjohtajatenteissä ja johtamassa sdp:tä vaaleihin yhdessä puoluesihteeri Antton Rönnholmin kanssa. Rönnholm valittiin sdp:n puoluesihteeriksi ilman vastaehdokkaita.’

– Toivottavasti koronatilanne on siihen mennessä helpottunut ja voimme tehdä vaalityötä tavanomaisemmilla tavoilla, Rönnholm sanoi.

Rönnholmin mukaan ihmisten luottamus politiikkaan on lisääntynyt koronariisissä ja ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia politiikasta.

– Suuri kysymys on, millä tavalla vaalityötä pystytään tekemään. Jos se kokonaan menee verkkoon, silloin vaalit ovat erinäköiset. Uskon, että suoriudumme siitäkin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Arttu Laitala
Kuva: Arttu Laitala

Ei suuria muutoksia

Puheenjohtajana Marinilla ei ole suunnitelmissa tehdä mitään radikaalia muutosta sdp:ssä. Hän muistutti olleensa luomassa puolueen linjaa jo varapuheenjohtajana ja sanoi haluavansa jatkaa tulevaisuuteen suuntautuvaa ohjelmatyötä.

– Tämä ei ole yhden miehen tai naisen puolue. Ohjelmat tehdään yhdessä ja niiden takana seistään.’

Väistynyt puheenjohtaja Antti Rinne toivoi lauantaina, että valtapelit sdp:ssä jäisivät taakse. Marinin mukaan kuluneella puoluekokouskaudella on onnistuttu yhteisen joukkuehengen muodostamisessa vaikeidenkin tilanteiden jälkeen.

– Uskon, että puoluejohtoon valittavat ihmiset tuovat mukanaan omat vahvuutensa. Johdan puoluetta niin, että ne tulevat käyttöön. Kun yhdessä tehdään, silloin myös menestytään.

Marin ei usko, että sdp:n asema pääministeripuolueena olisi puolueen tulevan menestyksen kannalta mitenkään kielteinen asia.

– Päinvastoin, se tuo mahdollisuuksia viedä eteenpäin asioita, joita olemme yhdessä linjanneet. Ei pidä jäädä vain siihen, mitä nyt teemme hallitusvastuussa, vaan tietenkin pitää asettaa myös kunnianhimoisia ja rohkeita tavoitteita. Sellaisia, jotka eivät vielä tänä päivänä tunnu mahdollisilta.

Paljon odotetut ja hallitusohjelman vaatimat työllisyyskeinot Marin lupasi esitellä maanantaina linjapuheessaan.

Sanna Marin

Sdp:n uusi puheenjohtaja Sanna Marin on 34-vuotias pääministeri ja kansanedustaja Tampereelta.

Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri. Kansanedustajana hän on toiminut vuodesta 2015.

Marin on Tampereen kaupunginvaltuutettu ja johti puheenjohtajana valtuustoa 2013–17.

Liikenne- ja viestintäministerinä Antti Rinteen (sd.) hallituksessa Marin ehti toimia viime vuoden kesäkuusta joulukuuhun. Sen jälkeen hän on pääministerinä johtanut nykyistä hallitusta.

Sdp:n varapuheenjohtajana Marin oli 2014–2020.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti