Pääministerin erityisavustaja nimitetty Panimoliiton uudeksi toimitusjohtajaksi - Pakarinen pitää panimoalaa edelläkävijänä vastuullisten käytäntöjen kehittäjänä

Helsinki
16.11.2018, 16:08

Talous

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty pääministeri Juha Sipilän (kesk.) EU-asioiden erityisavustaja Riikka Pakarinen. Pakarinen aloittaa toimitusjohtajana tammikuussa.
– Panimoala on paitsi merkittävä suomalainen työllistäjä, myös monella tapaa edelläkävijä vastuullisten käytäntöjen kehittämisessä, Pakarinen arvioi tiedotteessa.
Hän toimi europarlamentaarikkona vuosina 2009-2014. Sipilän esikuntaan hän nousi vuonna 2016. Sitä ennen hän toimi Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Panimoliiton toimitusjohtajana hän aloittaa tammikuun alussa.
– Minua kiehtoo myös alan piirissä tapahtunut kehitys muun muassa tuotteiden ja pientuotannon osalta. On tärkeää varmistaa, että panimoala säilyy jatkossakin elinvoimaisena, Pakarinen sanoo.
Hänen mukaansa vaarana on, että työt ja verotulot pakenevat kohtuullisempien kulujen perässä muualle Eurooppaan, jos verotusta ei saada Suomessa lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa.
Panimoliiton mukaan Pakarinen pääsee hyödyntämään yhteiskunnallista ja liiketalouden osaamistaan kotimaisen talouden, työllisyyden, maatalouden ja ympäristön hyväksi.
– Riikka Pakarisella on vahvat näytöt yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta, ja olemme hyvin iloisia saadessamme hänet Panimoliiton toimitusjohtajaksi, kertoo Panimoliiton hallituksen puheenjohtaja Lasse Aho.

Pohti ehdokkuutta kevään vaaleissa

Pakarinen kertoo pohtineensa asettumista ehdolle kevään eduskunta- tai eurovaaleissa.
– Kun otin vastaan Panimoliiton toimitusjohtajan tehtävän, päätin samalla, että en asetu ehdolle vuoden 2019 vaaleissa. Haluan sitoutua täysin Panimoliiton johtamiseen ja sen toiminnan kehittämiseen.
Pääministeri Sipilän esikunnasta vastattiin STT:lle, että Pakarisen seuraajasta kerrotaan lähiaikoina.
Panimoliiton edellinen toimitusjohtaja Elina Ussa siirtyi uusiin tehtäviin toukokuussa.
Pakarisen valinnasta kertoi jo eilen MTV.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/panimoliitto-saamassa-toimitusjohtajan-paaministeri-sipilan-esikunnasta-riikka-pakarinen-valittu-tehtavaan/7165646

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic