Lounais-Häme Lounais-Häme

Pääsiäisen aikaan pääsee vaikka luutaradalle tai pikkunoitakisaan, ja muniakin tietysti maalataan

Pääsiäisen aikaan tarjolla tapahtumia koko perheelle.
Pääsiäisen aikaan on mukava lähteä ulkoilemaan ja mukaan tapahtumiin. Ennusteiden mukaan luvassa on kaunista säätä. Kuva: Tapio Tuomela
Pääsiäisen aikaan on mukava lähteä ulkoilemaan ja mukaan tapahtumiin. Ennusteiden mukaan luvassa on kaunista säätä. Kuva: Tapio Tuomela

Pääsiäisviikonlopuksi on ennustettu upeaa ulkoilusäätä. Ellei ulkoileminen riitä ainoaksi ohjelmaksi pitkään viikonloppuun, voi askelet tai autonnokan suunnata pääsiäisen tapahtumiin.

Forssa Eläväksi ja kauniiksi -yhdistys järjestää ensimmäistä kertaa koko perheen pääsiäistapahtuman Tehtaankoulussa Forssassa. Lankalauantaina on luvassa keväistä myyjäistunnelmaa ja puuhattavaa koko perheelle kello 10–14.

– Myyjäispöytiä on tapahtumassa kymmenkunta. Enimmäkseen myytävät ovat käsitöihin painottuvia, mutta myös luonnontuotteita ja kosmetiikkaa on myynnissä, kertoo yhdistyksen sihteeri Tuuli Ravantti.

Myyjäisten ohessa on tarjolla askartelua, pajunkissanvetoa sekä pikkunoitakisaa ja noitarataa lapsille. Kisailuissa jokainen osallistuja palkitaan. Suolaista naposteltavaa löytyy makkaranpaistopisteeltä ja makeannälkään saa helpotusta Tehtaankoulun kahviosta.

– Tapahtuman tähtinä taitavat olla kuitenkin paikalle saapuvat eläintoverukset: aasi, poni ja heppa, Tuuli Ravantti kertoo.

Oman jännityksensä järjestäjille tuo se, löytävätkö ihmiset tapahtuman.

– Toivottavasti sää suosii, että ihmisten on kiva lähteä liikkeelle. Tämä on kuitenkin tunnustelukerta, halusimme kevään tyhjempään jaksoon tapahtuman, Ravantti sanoo.

Intoa yhdistyksellä on jatkaa lankalauantain tapahtuman järjestämistä.

– Intoa tietysti lisää, jos ihmiset löytävät paikalle, Ravantti huomauttaa.

Lauantai-iltana Ypäjänkylässä syttyvät pääsiäisvalkeet kello 19. Ypäjänkylän seuraintalolla on tulenloimun lisäksi tarjolla makkaraa ja nokipannukahvia sekä pihapuffetti.

Ensimmäisenä pääsiäispäivänä sunnuntaina voi taas poiketa Tammelassa Hämeen luontokeskuksessa. Ohjelmassa on pääsiäismetsän mysteeri, jossa kaikki osallistuvat lapset saavat pääsiäismunan. Lisaksi pääsee seikkailemaan pääsiäisnoidan luutaradalla ja maalaamaan pääsiäismunia.

Tammelassa on mahdollisuus tutustua suloisiin eläinvauvoihin Vekkilän museotilan Kevätkekkereissa. Maanantaina kello 12–15 on lisäksi tarjolla poniratsastusta. Vatsan täytettä löytyy grillin ja kahvilan antimista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic