Lounais-Häme

Päätös monitoimikeskuksen suunnittelusta meni uusiksi

 

Forssan kaupunginhallitus päätti eilen poistaa joulukuun 12. päivä tehdyn monitoimikeskuksen hankesuunnitelman arkkitehtisuunnittelua koskeneen päätöksen ja ratkaisi asian uudestaan. Päätöksen taustalla on valtuutettujen Johanna Häggmanin (kesk.), Eino Järvisen (sd.), Emmi Lintosen (sd.), Janne Niemisen (vas.) ja Tapio Virtasen (vas.) Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen tekemä valitus asiassa. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kokonaisuudessaan. Päätöksen valitusaika on edelleen kesken.

Mahdollisesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen valittamisesta riippumatta valittaneiden tulisi asiaa uudelleen ratkaistaessa vetäytyä asian käsittelystä ja päätöksen teosta. Eino Järvinen toi kaupunginhallituksen kokouksessa esille omana kantanaan, ettei hän mielestään olisi esteellinen asiassa. Kaupunginhallitus ratkaisi asian ilman Järvistä, ja totesi tämän olevan esteellinen. Näin varamiehet osallistuivat kaupunginhallituksessa valittajien osalta asian käsittelyyn. Eino Järvisellä ei ollut varamiestä paikalla.

Janne Nieminen ei ollut kokouksessa paikalla lainkaan, hänen varamiehenään toimi Antero Koskenoja.

Kaupunginhallitus päätti ratkaista asian uudestaan ja hyväksyä Innocarch oy:n tekemän tarjouksen kokonaistaloudellisesti edullisimpana. Sivistyslautakunta oli marraskuussa tekemässä tarjouskilpailun ratkaisussa päätynyt saman suunnittelutoimiston valintaan.

Kaupunginhallitus totesi hankintapäätöksen sitovan kaupunkia, kun valtuusto on hyväksynyt sille tehtävän päätösesityksen ja kun kirjalliset hankintasopimukset on tehty.

Kaupunginhallitus oikeutti teknisen johtajan Antti Heinilän hyväksymään ja allekirjoittamaan tarvittavat hankintasopimukset.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyisi tämän vuoden talousarvioon 100000 euron määrärahan monitoimikeskuksen suunnitteluun. Määräraha katetaan lainanoton lisäämisellä. Viime vuoden talousarviossa oli varattu monitoimikeskuksen suunnitteluun 170000 euron määräraha, jota ei vielä ennätetty käyttää valitusten takia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti