Lounais-Häme

Päätös yhteisyrityksestä nykyisille valtuustoille

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallitus valtuutti yhtymäjohtaja Juha Heinon käymään sidosryhmien kanssa tarvittavat neuvottelut yhteisyritykseen liittyen. Neuvotteluihin kutsutaan mukaan myös Forssan seudun kuntien kuntajohtajat.

Forssan kaupunginhallitus edellytti hyvinvointikuntayhtymältä, että se käy tarvittavat neuvottelut Oma Hämeen, Hämeen Liiton ja sairaanhoitopiirin kanssa. Terveyspalveluiden ulkoistamisesitys on valmisteltava niin, että se on käsiteltävissä kunnissa yhdessä valtuustokäsittelyssä.

Juha Heinon mukaan tarvittavat toimenpiteet tehdään sellaisessa aikataulussa, että nykyiset valtuustot ehtivät päättää ulkoistamisesityksestä. Kuntavaalit käydään huhtikuun 9. päivä, mutta nykyisten valtuustojen toimikausi kestää toukokuun loppuun saakka.

-Kuntayhtymän valittua kilpailutuksen voittajan kiersimme kaikkien kuntien valtuustoissa. Joka puolella henki oli sama – jos päätöstä ei ehditä tehdä maaliskuussa, se tehdään viimeistään huhtikuussa. Jonkinlainen kanta on otettava, oli se sitten puolesta tai vastaan, Heino toteaa.

Ensimmäinen sidosryhmien neuvottelu on sovittu ensi viikolle. Heinon mukaan kyse on tarkemmin sanottuna informaatio- ja keskustelutilaisuudesta.

-Kerromme tilaisuudessa palvelusopimuksen sisällöstä ja siitä, millaisia muutostarpeita sopimukseen on tulossa. Virallisesti asiakirjoja ei voida avata, ennen kuin hankintapäätös on tehty.

Heinon mukaan Pihlajalinna suhtautuu mahdollisiin tarvittaviin muutoksiin yhteistyöhakuisesti. Muutokset koskevat esimerkiksi soten valinnanvapauteen liittyviä asioita.

-Jos yhteisyritys tulee, on Forssan seudulla myös muita toimijoita. Palvelusopimuksessa on varmistettava, ettei niistä asiakkaista, jotka valitsevat jonkin muun lääkäriaseman, tule maakunnalle kaksinkertaista laskutusta.

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/31292-forssalta-vaatimuksia-hykylle

Uusimmat

Fingerpori

comic