Lounais-Häme Forssa

Päätöstä odotetaan kuumeisesti: FJK:n Kolmosen sarjapaikka vahvistusta vailla

Pelaajavalmentaja Miika Murtolahti uskoo FJK:n pelaavan Kolmosessa ensi kaudella.
Kapteeni Santeri Ketolan tyylinäyte Kolmosen päätöskierrokselta Koskenpoikia vastaan.

FJK:n sarjapaikan kohtalo on vielä sinettiä vailla. Forssalaisjoukkueen pitäisi säilyttää Kolmosen paikkansa, mutta liiton vahvistusta asialle odotellaan vielä.

FJK sijoittui Tampereen piirin lohkossa 16 pisteellä kymmenenneksi. Taakse sarjataulukossa sijoittui vain ilman pisteitä kaudella jäänyt Valkeakosken Koskenpojat.

FJK jäi 11 joukkueella pelatussa lohkossa periaatteessa putoajan paikalle, mutta säilyttänee sarjapaikkansa, koska Kolmonen ja Nelonen halutaan pelata vähintään 12 joukkueen lohkoina. Neloseen näyttäisi putoavan näin lohkojumbo Koskenpojat. Kakkosesta Tampereen piirin Kolmoseen olisi tulossa ainoastaan HJS Akatemia.

– Ei ole liitosta tai piiristä päätöstä kuulunut. Kolmonen ja Kakkonen on jo pelattu, mutta odottavatkohan ne liigan ja Ykkösen loppumista ennen kuin päättävät näistä asioista? Pian päätöksen sarjojen täyttämisestä pitää tulla, jotta joukkueet voivat alkaa valmistautua uuteen kauteen, toteaa FJK:n pelaajavalmentaja Miika Murtolahti.

Murtolahti luottaa siihen, että FJK jatkaa Kolmosessa.

– Pidän asiaa kokolailla selvänä. Olisi aika linjaton ratkaisu, ellei Tampereen piirin lohkoa täydennettäisi 12 joukkueen sarjaksi.

Tällä kaudella lohko pelattiin 11 joukkueen sarjana, koska Härmä päätti luopua talvella sarjapaikastaan.

 

Myös pelaajavalmentajana FJK:ta viime kaudet luotsanneen Miika Murtolahden jatko on auki. Hän vetää nyt hieman henkeä ja pohtii jatkoaan. Perheellinen mies joutuu miettimään tarkkaan ajankäyttöään.

– Tauko tuli ihan hyvään paikkaan. Kausi oli rankka puristus aina harjoituskauden alusta viimeiseen sarjapeliin. On hyvä saada ajatuksia välillä muualle, Murtolahti sanoo.

Jos ja kun FJK jatkaa pelaamista Kolmosessa, Murtolahti toivoo, että valmennusporras täydentyy.

– Minulla on halua jatkaa seurassa, mutta en osaa sanoa jatkaisinko päävalmentajana, apuvalmentajana tai jonain muuna taustahenkilönä. Tärkeintä on, että valmennusrintamaa levennetään, sillä tätä hommaa saadaan kehitettyä.

 

Päättynyt kausi ei mennyt FJK:lta nappiin, mutta Murtolahden mukaan seura näytti, että se kuuluu Kolmoseen.

– Viime kaudella ei ollut kuin kaksi tai kolme peliä, joissa jäimme selvästi jalkoihin. 90 prosentissa peleistä olimme täysin kamppailussa mukana ja taistelimme tasaisesti sarjapisteistä.

Forssalaisten pisteet jäivät vähiin, koska joukkueen maalinteko ei ollut samaa luokkaa kuin vastustajilla. Paikkoja luotiin, mutta viimeistely oli tehotonta. Joukkueelle tuli myös nukahduksia, joista Kolmosen tasolla rankaistaan armotta. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat