Lounais-Häme

Päättäjäisjuhlinta karkasi osalla käsistä

Kesän juhlinta karkasi osalla nuorista käsistä Forssassa. Ankkuritiimi, poliisi, sairaanhoitaja ja sosiaalityöntekijä yhdellä lisäpoliisipartiolla vahvistettuna valvoi nuorison koulujen päätösjuhlintaa viime viikonvaihteessa.
Mietoja alkoholijuomia takavarikoitiin ja hävitettiin noin 40 litraa ja väkeviä 20 litraa. Yöllä tiimi tapasi useita nuoria hyvin huonossa kunnossa ja soitti heille joko ambulanssin tai huoltajat hakemaan. Osa ei juuri omin jaloin pystynyt kävelemään. Myös poliisi vei kotiin useita nuoria.
Alkoholin hallussapidosta sakkoja tulee reilulle 30 nuorelle ja lastensuojeluilmoituksia reilut 40 kappaletta. Välittämissakkoja kertyy kymmenkunta.

Alkuilta lauantaina oli vielä rauhallinen, mutta iltakahdeksan aikoihin meno muuttui. Lamminranta alkoi täyttyä juhlivista nuorista, alaikäisistä ja täysi-ikäisistä. Osa osallistujista oli reilusti alle 15-vuotiaita. Nuorimmat humalassa tavatut olivat 12–13-vuotiaita.
Alkuillan teemana oli valvoa, ettei alaikäisille välitetä alkoholia kauppojen pihalla. Yhtään välitystapausta ei kauppojen pihalla tullut ilmi.

Ankkuri-tiimiläinen, vanhempi konstaapeli Sirkku Nurmi kummastelee, kuinka juuri 18 vuotta täyttäneet hankkivat alaikäisille kavereilleen juotavaa ja kuskeina toimivat vielä väittävät jaloissa pyörivien pulloreppujen kuuluvan itselleen.
Ankkurin sairaanhoitaja Jenni Palen-Teinilä ja sosiaalityöntekijä Helena Talvi pitävät positiivisena sentään sitä, että nuoret pitivät melko hyvin toinen toisistaan kuitenkin huolta. 
Meiltä tultiin pyytämään apua ja myös poliisilta, joko oman tilanteen vuoksi tai kaverin tilanteen takia… Sitä emme ymmärrä, että kun vanhemmat tietävät nuorensa olevan liikkeellä tällaisena iltana ja yönä ja kun kotiin soitettiin, niin vanhemmat eivät vastaa puheluun, kun numero on tuntematon.
Vaikka epäasiallista käytöstä esiintyi, koko tiimi toteaa, että alkoholista huolimatta melko iso osa sadoista tavatuista nuorista osasi kuitenkin käyttäytyä. Vanhemmille olisi tiimiläisten mukaan hyvin avartavaa käydä päättäjäisiltana vähän kiertämässä ja katsomassa, missä oma nuori liikkuu.

Uusimmat

Fingerpori

comic