Lounais-Häme

Päättäväisyys valttia uudella derbyradalla - kenttätaustasta etua Yli-Huhtalalle

Uusittu Finnderbyrata on aikaisempaa helpompi, mutta erottelee yhä jyvät akanoista.

Huittisten Ratsastajien Maija Yli-Huhtala selvitti Birchcape’s Wonderlandilla lauantaina ainoana uusitun radan virheittä ja pääsi juhlimaan 45. Finnderbyn voittoa. Seurakaveri ja oma valmennettava, Fanitalla ratsastanut Sandra Lähde jäi uusinnasta vain yhden aikavirhepisteen verran ja sijoittui toiseksi.

Kilpailun kolmas oli kokenut Ypäjän-kävijä, somerolainen Janna Jensen. Hän pudotti Calbayllä yhden puomin ja otti myös yhden aikavirhepisteen.

Aiemmin parhaimmillaan neljänneksi 135 sentin derbyluokassa sijoittunut Yli-Huhtala pitää voittoa suuressa arvossa.

-Arvostan tämän korkealle. En ajatellut, että yllän voittoon, mutta tiesin, että hevonen voi mennä nollille. Esteet eivät ole sille ongelma, kertoi Yli-Huhtala kisan jälkeen.

 

Yli-Huhtala selvitti derbyradan Birchcape’s Wonderlandilla ongelmitta, vaikka niin sanotulta orapihlajalta tulikin hieman nokilleen hevosen hypättyä turhan korkealle. Aiemmasta kenttäratsastuskokemuksesta on etua haastavassa derbyluokassa.

-Kenttäratsastuksessa vaadittavasta päättäväisyydestä on hyötyä. Derbyesteet pitää mennä tietyllä tavalla, ei voi arpoa, meneekö ne vai ei.

Kahdeksanvuotias Birchcape’s Wonderland on ollut Yli-Huhtalalla nelivuotiaasta. Vahva hevonen on omiaan derbyyn.

-Hevonen on tosi vahva hyppäämään, sillä on paljon voimaa, eikä se ota nokkiinsa oikein mistään. Kun sillä pääsee esteelle, voi luottaa, että se selviää, Yli-Huhtala kertoo.

On voittoratsussa myös omat haasteensa.

-Ratsastettavuus on ollut miinuspuoli, mutta nyt sekin alkaa olla kunnossa. Hevonen on kauhean herkkä, saattaa reagoida johonkin ja singota ja säntäillä. On ollut haasteellista saada se keskittymään tehtäväänsä.

Yli-Huhtala piti uusitusta radasta. Vaikka rata lyheni ja esteitä poistettiin, on Aki Ylänteen suunnittelema rata yhä ainutlaatuinen.

-Minusta uusi rata on kiva. Tämä on aiempaa intensiviisempi, esteet tulevat nyt nopeammin. Toivottavasti uudistus kantaa ja ratsastajat uskaltavat jatkossa osallistua luokkaan.

Uusittuun luokkaan osallistui eilen 14 ratsukkoa, mikäli on paljon enemmän kuin vuosi sitten.

 

Ennen perinteistä Finnderbyä hypättiin helpommat derbyt. Yli-Huhtala sijoittui senioriderbyssä Cortina II:lla toiseksi, voiton vei kenttäratsastaja Aki Karhapää.

Suomenhevosten derbyssä saatiin kärkeen paikallista väriä, kun Ypäjän Ratsastajien Riikka Harjula otti kaksoisvoiton. Harjula voitti luokan Suvi-Jutulla ja oli toinen Musta Magialla. Suomenratsujen Jonathan Hiekka oli kolmas Herra Huulla.

Forssalaiset Marja-Riitta ja Pentti Siren ovat Suvi-Jutun ja Herra Huun kasvattajat. Suvi-Jutun omistaa Heidi Syrjälä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic