Lounais-Häme

Paavi pyysi Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa

Dublin
26.08.2018, 17:14

Ulkomaat

Irlannissa vierailulla oleva Paavi Franciscus on anonut Jumalalta anteeksiantoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä katolisessa kirkossa. Samalla hän toisti toiveensa oikeuden toteutumisesta.
Franciscuksen vierailua Irlannissa ovat koko ajan varjostaneet hyväksikäyttötapaukset, ja oman lisänsä vyyhteen toi Vatikaanin entinen Yhdysvaltain-lähettiläs arkkipiispa Carlo MariaVigano, joka väitti paavin ummistaneen silmänsä yhdysvaltalaiskardinaalia vastaan esitetyiltä hyväksikäyttösyytöksiltä.
– Hän (paavi Franciscus) tiesi vähintään 23. kesäkuuta 2013, että (kardinaali Theodore) McCarrick oli sarjasaalistaja. Hän (paavi) tiesi hänen (McCarrick) olevan turmeltunut, mutta suojasi tätä katkeraan loppuun asti, arkkipiispa Vigano kirjoitti National Catholic Register -lehdessä julkaistussa kirjeessään.
Vatikaani ei kommentoi arkkipiispan väitteitä.
Yhdysvaltalaiskardinaali Theodore McCarrick erosi seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien syytösten takia. Paavi myönsi hänelle eron heinäkuussa. McCarrickia on syytetty alaikäisten ja pappisseminaarissa olleiden aikuisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. McCarrick on sanonut olevansa syytön.
Joidenkin mielestä arkkipiispan ulostulon ajoittaminen juuri Irlannin-vierailun aikaan on herättänyt epäilyjä, olisiko mahdollisesti kyse paavi Franciscusta vastustavien katolilaisten vanhoillisten piirien iskusta.

http://www.ncregister.com/daily-news/ex-nuncio-accuses-pope-francis-of-failing-to-act-on-mccarricks-abuse

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti