Lounais-Häme Forssa

Paavolan nuorisotilan jatko uhattuna – kaupunki tarjoaa kiinteistöä Paavolan kaupunginosatoimikunnalle

Jos vetäjää ei löydy, Forssa kaupunki saattaa sulkea vuodesta 1984 toimineen rakennuksen ovet.
Paavolan nuorisotila on ollut käytössä vuodesta 1984. Ensi vuoden alusta sen ovet uhkaavat sulkeutua.

Forssan kaupunki vuokrasi Vikspirtin Viksbergin asukasyhdistykselle niin, että yhdistys huolehtii kiinteistön kunnossapidosta ja huollosta. Kaupunki haluaa löytää ratkaisun myös Paavolan nuorisotilalle. Kaupunki omistaa kiinteistön, josta nuorisotoimi maksaa tällä hetkellä vuokraa kaupungin tilapalveluille.

Forssan kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo, ettei kaupungilla ole Paavolan nuorisotiloissa omaa toimintaa eikä siksi käyttöä kiinteistölle.

– Nuorisotilalle pitäisi löytää käyttöä. Jos ei löydy, yhdeksi vaihtoehdoksi nousee sen myyminen tai vuokraaminen, Pynnönen sanoo.

Forssan kaupunki ja Paavolan kaupunginosatoimikunnan aktiivit pitivät viime viikolla palaverin, jossa keskusteltiin nuorisotilan tulevaisuudesta. Paavolalaisten puolesta paikalla ollut Hannu Rekunen kertoo, että ainakin hän on tässä tilanteessa niin sanotusti sormi suussa, kun moni asia on vielä vailla vastausta.

– Jos Paavolan kaupunginosatoimikunta vuokraisi kiinteistön, kustannukset lankeaisivat paavolalaisten vastuulle. Ainakaan minä en ota vastuulleni sellaista tilannetta. Paavolalaisten pitäisi aktivoitua asiassa, Rekunen sanoo.

Rekunen sanoo kaupungin luvanneen lähettää kustannuslaskelmat muun muassa lämmityskulujen osalta, mutta vielä hän ei ole laskelmia saanut. Paavolan nuorisotila lämpiää sähköllä.

Kaukolämmössä olevan Viksbergin nuorisotilan vuosittaiset ylläpitokulut ovat noin 12 000 euroa. Pynnösen arvio on, että Paavolassa kustannukset jäävät alle 20 000 euron, mutta kaupunginosatoimikunnalle lasku voisi olla samaa suuruusluokkaa kuin Viksbergissä.

Rekusen mielestä 12 000 euron kulujen kattaminen kuulostaa kovalta haasteelta. Nuorisotilalla on nykyisin neljästi viikossa säännöllistä toimintaa ja päälle toimikunnan kokoukset. Viikonloppuisin tiloja on vuokrattu muun muassa syntymäpäivien viettoon.

– Vuokria voi korottaa ja käyttöastetta varmasti saisi paremmaksi, sillä tällä hetkellä tilojen vuokraaminen on aika hankalaa, kun ensin pitää soittaa nuorisotoimeen, sen jälkeen käydä tekemässä sopimus ja hakea avaimet.

Pynnönen muistuttaa, että kaupungin tehtävänä on huolehtia kuntalaisten hyvinvoinnista. Siksi hän toivoo, että pelimerkit saataisiin yhteistuumin kohdilleen niin, että Paavolan nuorisotilan toiminnalle saadaan jatkoa.

Paavolan kaupunginosatoimikunnalla on tänään syyskokous, jossa asiaa on tarkoitus käsitellä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat