Lounais-Häme

Päihtyneenä ajaminen ja kaahaaminen jatkuivat Kanta-Hämeen teillä vappupäivänä – juhlintaa ulkona saattoi hillitä paikoin pakkaselle taipunut sää

Poliisilla riitti liikennetehtäviä vappupäivänä. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Poliisilla riitti liikennetehtäviä vappupäivänä. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan vapun juhliminen jatkui rauhallisena myös vappupäivänä. Poliisia kuitenkin työllistivät vappuaaton tapaan ylinopeutta ajaneet ja juopuneet kuljettajat.

Kanta-Hämeessä poliisilla oli vappupäivän aamusta lähtien kohtuullisen kiireistä, kun vuorokauden aikana oli 152 tehtävää.

Forssassa kiinni jäi kaahaaja aikaisin sunnuntaiaamuna, kun poliisi mittasi Yhtiönkadulla nuoren miehen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 99 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 40 kilometriä tunnissa. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Vakavimmat liikennerikkomukset sattuivat Hämeenlinnassa. Lauantai-iltana poliisi havaitsi Tiiriön ABC:n pihassa perää luistattelevan henkilöauton. Partio lähti seuraamaan autoa ja antoi sille pysäytysmerkkiä Pälkäneentiellä, mutta auto kiihdytti vain vauhtiaan ja jatkoi matkaansa.

Lopulta auto pysähtyi Pikku-Parolantielle. Autoa kuljettaneen miehen epäillään olleen huumavan aineen ja alkoholin vaikutuksen alaisena. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tuuloksentiellä poliisin haaviin jäi myöhään lauantai-iltana henkilöautoa kuljettanut mies, jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Aikaisin sunnuntain puolella Turun valtatiellä poliisi mittasi keski-ikäisen miehen kuljettamalle henkilöautolle nopeudeksi 153 ilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue lisää: Hämeen poliisin vappuaatto oli normaalia viikonloppua vilkkaampi, juhlinta siirtyi koteihin – Jokioisilla kaahattiin törkeää ylinopeutta

Kylmä sää hillitsi ulkojuhlia

Hämeen poliisi valvoi vapun aikana erityisesti nuorten juhlintaa. Vappuaattona Kanta-Hämeessä yleisillä paikoilla juhlittiin rauhallisesti, ja sama jatkui vappupäivänä.

Hämeen poliisi kertoi Twitterissä, että vappupäivänä väkeä oli kylmästä ilmasta huolimatta jonkin verran liikkeellä. Tilannekeskuksen mukaan yleisillä paikoilla juhlijat eivät juuri työllistäneet poliisia.

Vapun myöhäisillan juhlinta oli ulkotiloissa rauhallista muuallakin Suomessa, kertovat poliisin tiedotteet. Juhlintaa on osaltaan saattanut hillitä lähelle nollaa tai sen alle viilennyt sää.

Lounais-Suomen poliisin mukaan Turun kaduilla ja puistoissa oli lauantaina liikkeellä selvästi vähemmän ihmisiä kuin vapunaattona perjantaina. Silti jotkut sinnittelivät Aurajoen rannalla varsin pitkään laskevasta lämpötilasta huolimatta, poliisi kertoi tviitissään.

Alueella riitti kuitenkin häiriökäyttäytymiseen ja pahoinpitelyihin liittyviä tehtäviä, poliisi kertoi.

Myös esimerkiksi Helsingin poliisi kertoi illalla vapunpäivän jatkuneen rauhallisena. Poliisi jatkaa valvontaa läpi yön erityisesti puistoissa ja Helsingin rautatieasemalla, tviitissä kerrottiin. HäSa-STT

Uusimmat

Fingerpori

comic