Lounais-Häme Lahti

Päijät-Hämeessä ennätysmäärä koronatartuntoja yhden päivän aikana

Koronatartuntoja on todettu kahden lahtelaisravintolan asiakkailla, joissa yksi tartunnan saanut oli vieraillut. Sunnuntain aikana varmistui myös kolme koronavirustartuntaa koulussa.
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan kyseessä on tähän saakka suurin määrä yhden päivän aikana alueella vahvistuneita tartuntoja. Kuva: Pekka Rautiainen
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan kyseessä on tähän saakka suurin määrä yhden päivän aikana alueella vahvistuneita tartuntoja. Kuva: Pekka Rautiainen

Päijät-Hämeessä on todettu kaikkiaan 11 uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan kyseessä on tähän saakka suurin määrä yhden päivän aikana alueella vahvistuneita tartuntoja.

Tartunnoista osa liittyy ketjuun, jossa koronaviruksen saanut oli vieraillut kahdessa lahtelaisravintolassa. Tartuntoja on todettu Pikku Hanhi- tai Armas-ravintolassa käyneillä. Kummassakin ravintolassa elokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä käyneet ohjataan koronavirustestiin, vaikka heillä ei olisikaan oireita.

Maanantaiaamuun mennessä Päijät-Hämeessä oli todettu yhteensä 153 koronavirustartuntaa.

Kolmessa koulussa karanteeneja, abit siirtyivät etäopetukseen varotoimena

Sunnuntain aikana varmistui kolme koronavirustartuntaa kouluissa, yksi niistä oppilaalla Renkomäen koulussa Lahdessa ja yksi koulun työntekijällä Lahdessa Möysän koulussa sekä yksi Hollolassa Heinsuon koulussa. Kaikissa kolmessa koulussa on asetettu oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin, ja siirrytään altistumisten vuoksi osittaiseen etätyöskentelyyn.

Myös Lahden lukiokoulutuksen abiturientit siirtyvät etäkoulutukseen tiistaista alkaen. Järjestelyllä pyritään turvaamaan syksyn ylioppilaskokeet. Tällä hetkellä ei ole tiedossa altistumisia lukion opiskelijoilla tai opettajilla. Abien etäopetus jatkuu lokakuun 1. päivään asti, eli siihen saakka kun yo-kokeet päättyvät.

Ravintoloiden ja koulujen tartuntojen jäljiltä Päijät-Hämeessä on karanteenissa noin 200 ihmistä, kertoo STT:lle hyvinvointiyhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen. Tämän lisäksi kahden edellisen viikon tartuntojen vuoksi on karanteenissa muutamia kymmeniä ihmisiä.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic