Lounais-Häme

Paikallisen Hippoksen käsi puolittain ministeriön taskussa

Maa- ja metsätalousministeriö on viime vuodesta lähtien raottanut rahakirstuaan raviratojen suuntaan ja Forssassa odotetaan tätä investointiavustusta suorastaan suitset tiukalla.

Kyse ei ole ihan pikkusummasta, mutta enemmänkin Forssaan kelpaisi, sillä Pilvenmäeltäkin löytyy rahareikiä ihan valtakunnan tasoisesti.

Forssan Seudun Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas kertoo ministeriön avustuksen suuruudeksi 200 000 euroa, mutta sen päälle radan on itsensä konkeloitava tavalla tai toisella 85 000 euroa lisää.

– Avustus tulee sääntöjen mukaan käyttää tämän vuoden aikana ja kiireeksi tuntuu menevän kun virallista päätöstä sen myöntämisestä ei ole vielä kuulunut, Mäki-Tulokas kertoo.

Kyseinen investointi on suurin mitä Pilvenmäen katsomorakennukseen on kuuna päivänä tehty, vaikka aika paljon sitäkin on vuosien varrella jouduttu preparoimaan.

Toiminnanjohtaja Elina Hirvonen luettelee, että pääkatsomon kattoa on korjattu useampaan kertaan, maalipensseli on heilunut siellä ja täällä ja muutama vuosi sitten ravintolaa varten asennettiin ilmalämpöpumput.

– Rivahtaneita kohteita on mahdollisuuksien mukaan korjattu.

 

Ministeriö on edellyttänyt avustuksen saamisen edellytykseksi kuntoarvion tekemistä. Sellainen Pilvenmäelläkin tehtiin ja siitä kehkeytyi suunnitelma, jonka pääkohde on ravintolakatsomo.

– Jollain aikavälillä on tarkoitus kohentaa myös varikkoaluetta eikä piha-alueen asfaltoinnin uusiminenkaan pahitteeksi olisi, Hirvonen selvittää.

Avustuksella ja toimenpiteillä on selkeä tavoite ja se on vuonna 2021 Pilvenmäellä järjestettävät kuninkuusravit. Raviurheilun suurin näyteikkuna kun on sellainen tapahtuma, että sen pitäisi jäädä kaikkien mieliin huippujuttuna.

– Kyllä se päätös sieltä saisi jo pikku hiljaa tulla, että saataisiin remonttikohteet järjestykseen ja kilpailutukset tehtyä, Mäki-Tulokas sanoo.

– Ennen lopullista päätöstä syntyneitä kuluja ministeriö ei hyväksy, vaikka niillä olisi samaan lopputulokseen tähtäävä tarkoitus.

 

Kuninkuusravit ajetaan kesällä Rovaniemen Mäntyvaarassa eli varsin kaukana sivistyksestä. Paikallisessa hippoksessa mietitäänkin, miten etäisyydestä voisi hyötyä ja ilmaan on heitetty idea kunkkareitten näkymisestä ja kokemisesta myös Pilvenmäellä.

Ideaa on kypsytelty siihen suuntaan, että radalle hommataan hieman kookkaampi videoskriini, avataan ravintola pöperöille ja virvokkeille sekä pistetään tietysti totopelit pyörimään.

Pilvenmäki ajaa muuten ravit kuninkuusraviviikonloppua edeltävänä perjantaina ja se tietää kiireitä raviratatekniikan moniosaaja Jouko Lindholmille. Vuodesta 1999 on nimittäin toimittu niin, että Lindholm kärrää kunkkariradalle autollisen erittäin hienoja ja herkkiä digitaalisia vempaimia.

Pilvenmäen perjantairaveista Lindholm pääsee lähtemään kohti Rovaniemeä jopa ennen puolta yötä ja Mäntyvaarassa kisat käynnistyvät noin 12 tuntia sen jälkeen, joten suurempia murheita ei mies matkalle toivo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic