Lounais-Häme

Moottoripyöräkerhon jäseniä epäillään osuudesta suureen huumevyyhtiin

Poliisin mukaan organisaatio välitti yli 17 kiloa amfetamiinia Kanta-Hämeessä.
Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu yhteensä viisitoista käsiasetta, kynäpistooli, kymmenen kivääriä, yksi haulikko, konekivääri ja konepistooli, sekä patruunoita ja aseen osia. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisi on saanut päätökseen moottoripyöräkerho Cannonball MC:n organisaatioon liittyvän esitutkintakokonaisuuden, jossa on keskitytty Kanta-Hämeen alueella välitettyihin huumausaineisiin.

Syyteharkintaan on lähtenyt seitsemäätoista epäiltyä käsittävä rikosvyyhti. Henkilöistä neljä on naisia ja kolmetoista miehiä.

Poliisi epäilee organisaation pitäneen hallussaan ja välittäneen eri rooleissa syksyn 2016–12.9.2018 välisenä aikana yhteensä yli 17 kiloa amfetamiinia ja 484 ekstaasitablettia. Poliisi takavarikoi huumausaineista noin 1500 grammaa amfetamiinia ja 484 tablettia ekstaasia.

Poliisin arvion mukaan aineista on saatu tai olisi saatu vähintään 425 175 euroa ja yli 85 000 käyttöannosta.

 

Hämeen poliisi teki viime vuoden syyskuussa ratsian Cannonball MC:n kerhotaloon Hämeenlinnassa. Tuolloin poliisi otti kiinni kuusi henkilöä epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista.

Tutkinnanjohtajan sijainen, rikosylikomisario Pälvi Suokas kertoo, että ratsia liittyi nyt syyteharkintaan edenneeseen kokonaisuuteen.

– Osa epäillyistä on ollut hyvin pitkään tutkintavankeudessa.

Poliisin mukaan yhdeksän miehistä oli huumausainekauppoja tehdessään moottoripyöräkerhon organisaation toiminnassa mukana. Epäillyt ovat kuuluneet CMC Nomad, Hämeenlinnan, Heinolan tai Turun osastoon. Huumausaineiden epäillään tulleen Heinolan kerholta.

Osa epäillyistä on sittemmin eronnut organisaatiosta.

– Kokonaisuuden esitutkinta on kestänyt pitkään, ja osa epäillyistä oli jo sen aikana eronnut kerhosta. Epäillyn toiminnan (huumeiden levityksen aikana) he olivat kerhon jäseniä, Suokas kertoo.

Tutkintavankeudessa on edelleen viisi miestä, joista yksi ei ole poliisin mukaan Cannonball MC:n jäsen.

 

Syyteharkintaan lähtee juttuja useilla rikosnimikkeillä, kuten törkeä huumausainerikos, törkeä ampuma-aserikos, törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus ja vapaudenriisto.

Cannonball MC on Keskusrikospoliisin mukaan rakenteeltaan hierarkkinen rikollisjärjestö, joka on organisoitunut useammaksi eri osastoksi. Kerho hajosi sisäisiin erimielisyyksiin vuonna 2017, mutta poliisin mukaan se järjestäytyi uudelleen myöhemmin samana vuonna. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic