Lounais-Häme Forssa

Paikallisesta yhteistyöstä syntyi Puistolinnan nimikko-olut – Vaaleaa, saksalaistyyppistä lageria on toistaiseksi vain rajoitettu erä

Paikallista historiaa esittelevää Puistolinna-olutta saa 1. kesäkuuta alkaen.
Anne ja Mikko Silmälän panimo Olutmyllyssä kehiteltiin Ravintola Puistolinnan nimikko-olut Ville Laaksosen (toinen oikealta) ja Kimmo Hyytiäisen (oik.) toimeksiannosta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Anne ja Mikko Silmälän panimo Olutmyllyssä kehiteltiin Ravintola Puistolinnan nimikko-olut Ville Laaksosen (toinen oikealta) ja Kimmo Hyytiäisen (oik.) toimeksiannosta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Ravintola Puistolinna on suunnitellut yhteistyössä paikallisen pienpanimo Olutmyllyn kanssa ravintolalle nimikko-oluen.

Puistolinnan yrittäjä Ville Laaksonen kertoo, että alun perin idea oli tuoda positiivista ilmettä Puistolinnalle sekä näyttää, että pienten yritysten yhteistyötä on mahdollista tehdä myös tällä tavalla.

– Idea oli ollut aluilla jo pidempään. Viimeistään silloin, kun kaverin polttareissa käytiin tutustumassa pienpanimoon, idea alkoi kypsyä ja pikkuhiljaa muuttua todeksi.

Kehitetty ja pantu paikallisesti

Oluen kehittely aloitettiin tammi-helmikuussa yhteistyössä Olutmyllyn Mikko ja Anne Silmälän kanssa.

Olut oli alun perin tarkoitus laskea markkinoille vapuksi, mutta koronatilanteen vuoksi ajankohtaa lykättiin kuukaudella.

Silmälät kuvailevat olutta saksalaistyyppiseksi, vaaleaksi ja vahvaksi lageriksi. Alkoholiprosentiltaan se on hieman vahvempaa, 5,3-prosenttista olutta, ja sen maku on sopivan maltainen.

– Puistolinna-olut on kolmella maltaalla tehty olut, jonka humalointi on napakka, Mikko Silmälä kertoo.

Lue myös: Paljon puhuttu alkoholilaki ollut voimassa pian vuoden – Ravintoloille vaikutukset pieniä, forssalainen pienpanimo hyötyi

Idea Puistolinnan nimikko-oluesta sai viimeisen kipinän kaverin polttareista, joissa käytiin tutustumassa pienpanimoon, Ville Laaksonen kertoo.

Liki 100-prosenttisesti paikallista

Puistolinnan nimikko-olut on alusta asti tehty käsityönä paikallisesti Olutmyllyn panimolla Forssassa.

– Voisi sanoa, että tämän oluen paikallisuusaste on 100 prosenttia. Vain humala on muualta, Laaksonen sanoo.

Myös pullon etiketin suunnittelu on forssalaista jälkeä. Mainostoimisto Muun Pia Näppisen suunnittelemassa etiketissä esitellään lyhyesti Puistolinnan historiaa.

– Oluen tarkoituksena on markkinoida niin ravintolaa, paikallisuutta kuin myös nostaa esiin paikallista historiaa, Laaksonen kertoo.

Lue lisää: ”Elämme nyt kovia aikoja” – Ravintoloiden sulkeminen paha isku Forssan seudun alan yrittäjille

”Järki päässä ja janoisina”

Toistaiseksi Puistolinna-olutta on tehty 1000 pullon erä, Laaksonen sanoo.

– Olutta saa ainoastaan Puistolinnasta ja panimon puodista. Toivottavasti forssalaiset löytävät oluen pariin ja pitävät siitä, Anne Silmälä sanoo.

Puistolinnan ovet aukeavat asiakkaille 1. kesäkuuta. Laaksonen kertoo koronakevään olleen ravintolayrittäjille raskasta ja epävarmaa aikaa.

– Toivotaan, että ihmiset uskaltavat nyt palata pubeihin, järki päässä ja janoisina.

Puistolinna-olut on saksalaistyyppinen, vaalea lager.

Forssan seudulla ei tiettävästi aiemmin ole tehty tietylle ravintolalle räätälöityä olutta.

Molemmat yritykset kiittelevät yhteistyötä ja sanovat sen onnistuneen mainiosti. Forssan kokoisessa kaupungissa paikallisen yhteistyön soisi lisääntyvän.

– Puistolinna-olut on hieno projekti, ja olemme otettuja, että Puistolinnan yrittäjät ottivat meihin yhteyttä, Anne Silmälä sanoo.

Myös Puistolinnan Laaksonen on yhteistyöhön tyytyväinen.

– Suomalaisen lisäksi kannattaa myös suosia paikallista. Nimikko-olut on yksi tapa näyttää, mihin pystymme, Laaksonen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic