Lounais-Häme Forssa

Paikalliset avustajat pääosassa mielenosoituskohtauksessa – Nimby-elokuvan kuvaukset jatkuivat Forssassa

Maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus oli yksi Teemu Nikin ohjaaman Nimby-elokuvan kohtauksista, joita kuvataan Forssan seudulla.
Mielenosoittajat vaativat kovaan ääneen ja kylttejään heilutellen rajoja kiinni. Kuva: Tapio Tuomela
Mielenosoittajat vaativat kovaan ääneen ja kylttejään heilutellen rajoja kiinni. Kuva: Tapio Tuomela

Ei polkupyöriä apinoille! Laita rajat kii!!! Seis maahanmuutolle! Suomi suomalaisille! Tällaisia iskulauseita luki mielenosoittajien kylteissä Esko Aaltosen kadun varren parkkipaikalla Forssassa keskiviikkona iltapäivällä.

Yli kolmekymmenpäinen mielenosoittajien joukko huusi myös kovaan ääneen: Rajat kiinni! Mielenosoituksen vetäjä kannusti joukkoa yhä suurempaan huutoon kiljumalla megafoniin, että ne saivat ilmaisia polkupyöriäkin! Kun mielenosoittajien ohi kulki maahanmuuttajaperhe, tälle huudeltiin: Menkää kotiinne! Poliisi oli myös rauhoittelemassa mielenosoittajia.

Maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus oli yksi Teemu Nikin ohjaaman Nimby-elokuvan kohtauksista, joita kuvataan Forssan seudulla. Kohtauksessa oli mukana paljon paikallisia avustajia.

Kuvaukset jatkuvat Forssan seudulla vielä kaksi viikkoa, minkä jälkeen niitä jatketaan Helsingissä.

Ohjaaja Teemu Nikki keskusteli mielenosoituskohtauksessa mukana olleiden poliisien kanssa. Kuva: Tapio Tuomela
Ohjaaja Teemu Nikki keskusteli mielenosoituskohtauksessa mukana olleiden poliisien kanssa. Kuva: Tapio Tuomela

Nimby tulee sanoista not in my backyard, ei minun takapihallani, ja elokuva on musta komedia suvaitsemattomuudesta suvaitsevaisten ihmisten joukossa. Tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen pikkukaupunkiin Lämsään.

Filmiproduktio työllistää 15 näyttelijää ja 45 tekijää, joiden joukossa on myös forssalaisia osaajia. Rooleissa nähdään muun muassa Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Antti Reini ja Mari Rantasila.

Its’s Alive Filmsin tuottama Nimby valmistuu vuoden 2020 alussa. Ensi-ilta on joko keväällä tai syksyllä 2020. Suunnitelmien mukaan elokuva menee kotimaan lisäksi levitykseen ulkomaille.

Elokuvan studio toimii Forssan keskustassa entisen S-marketin tiloissa. Kuvauspaikkojen etsinnässä on auttanut Forssa Film Office eli Forssan Yrityskehitys, jonka kautta elokuvaan etsittiin myös avustajia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic