Lounais-Häme

Paikalliset esiin Palokunnanaukiolla

Forssan seudun pääsivät näyttämään taitonsa sunnuntaina, kun Palokunnanaukiolla järjestettiin kesäkonsertti. Vaikka sää oli sunnuntaina alkuun tuulinen, harmaa ja sateinen, muusikot jaksoivat piristää tapahtumakävijöiden päivää.

-Tapahtuman idea on, että paikalliset ihmiset kuulevat paikallisia esiintyjiä. Forssassakin on paljon bändejä, jotka eivät pääse esiintymään mihinkään, järjestäjätaho Kulttuuri-Axel ry:n Sami Mattila kertoi.

Tammelalainen Esko Laaksonen saapui Palokunnanaukiolle seuraamaan poikansa Pakote-yhtyeen esitystä. Laaksonen tietää, että usein mahdollisuuksia nähdä paikallisia yhtyeitä ei ole.

-On tärkeää, että esiintymistilaisuuksia tulee edes joskus. Tällaisissa tapahtumissa tulee tunnettavuutta niillekin, jotka eivät ole paljon esiintyneet, Laaksonen sanoi.

Porilainen Hannu Elo saapui konserttiin forssalaisen Tarja Komosen seurassa. Kaksikkoa ei häirinnyt, vaikka nimilista pullisteli vieraampia nimiä.

-Erkki Liikanen taisi olla ainoa tuttu nimi esiintyjälistalla, Komonen pohti.

Tuntemattomampien esiintyjien myötä tapahtuma on heidän mukaansa suuri mahdollisuus myös tapahtuman kuulijoille.

-Eivät nimet tee musiikkia. Tunnettuja nimiä kuulee kyllä tanssilavoilta ja radioissa tarpeeksi, Elo hymyili.

Ystävykset ovatkin Laaksosen kanssa samoilla linjoilla.

-Ei se motivoi soittamaan, jos koko uran soittaa vain kellarissa. Tällaisessa tapahtumassa pitäisi olla vielä yhtyeiden yhteystietoja esillä, jos joku löytää sopivan yhtyeen vaikkapa häihinsä, Elo väläytti.

Yleisömäärää järjestäjät pyrkivät kohottamaan suunnittelemalla päivän kulun niin, että kaikille olisi kuultavaa eri aikoihin.

Tapahtuman alussa esiintyi vanhemmille ihmisille suunnattuja yhtyeitä, kuten Tanssiyhtye Desirée. Iltaa kohden tanssimusiikki vaihtui raskaampaan, kun esimerkiksi Laaksosen pojan punkrockia soittava Pakote valtasi lavan.

Päivän aikana yleisöä kävi tapahtumassa muutama sata henkeä. Kesäviikonloppuina riittää kilpailevia tapahtumia. Esimerkiksi bändimäärää karsi samaan aikaan ollut Ilosaarirock.

-Kävijämäärää on vaikea arvioida, kun ihmiset lähtevät ja palaavat taas, järjestelyissä mukana ollut Ville Koivisto sanoi.

Mattila toivoo, että samanlaisen tapahtuman merkeissä jatketaan vuoden päästäkin.

-Toivottavasti tämä ei jää yhteen konserttiin, Mattila sanoo.FL

Uusimmat

Fingerpori

comic