Lounais-Häme

Paikalliset yrittäjät löivät hynttyyt yhteen: Lomautetuille töitä ja lounaita kotiinkuljetuksella

Paikalliset toimijat lyövät hynttyitä yhteen ja tarjoavat lähiruokalounaita kotiinkuljetuksella.
Elina Hirvonen oli ideoimassa uutta toimintaa, jossa yhdistetään paikallisia voimavaroja. Kuva: Lassi Puhtimäki
Elina Hirvonen oli ideoimassa uutta toimintaa, jossa yhdistetään paikallisia voimavaroja. Kuva: Lassi Puhtimäki

Paikallisilta yrityksiltä kuulee nyt päivittäin ideoita, ja toimintamallin muutoksia, joilla pyritään selviytymään koronan aiheuttamasta iskusta.

Pilvenmäen ravirata joutui lomauttamaan henkilöstönsä koronaviruksen keskeytettyä ravikilpailutoiminnan. Nyt Pilvenmäen ravintolassa alkaa lähiruokien valmistus kotiinkuljetuspalvelulla.

Lue lisää: Koronavirus puree talouteen: Pilvenmäki lomautti henkilöstönsä.

Palvelu tuotetaan yhteistyössä seudun lähiruokatuottajien, Delta-auton ja elintarvikevuokia valmistavan Jospak Oy:n kanssa.

Lähiruokatuottajien suunnalta kokeiluun syttyi vihreä valo, koska heidän tilauksiinsa tuli lovi ravintoloiden tilausten vähenemisen tai loppumisen myötä.

– Tähän kokeiluun oli helppo sanoa kyllä. On hienoa, että lähiruuan ympärille on löytynyt tällainen verkosto, Paijan Tilateurastamon yrittäjä Henna Paija Urjalasta kertoo.

Ketju on kauttaaltaan paikallinen, sillä Jospak valmistaa kartonkipohjaisia elintarvikevuokia Forssassa

Ei bisnestä vaan selviytymistä

Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo, ettei lounaspalvelulla haeta taloudellista voittoa, vaan tuotetaan tällä hetkellä tarvittavia palveluita alueen ihmisille sekä tarjotaan kaikille osapuolille töitä haastavina aikoina.

– On hienoa nähdä, että vaikea tilanne on kuitenkin tuonut toimijoita lähemmäksi toisiaan. Yhteistyö on avainasia tällä hetkellä ja sitä haluamme edistää, Hirvonen taustoittaa.

Maanantaina 23.3. käynnistyvä lähiruokalounaspalvelu on ensin kokeiluluonteinen. Jos kokeilusta saadaan positiivista palautetta sekä riittävästi tilauksia, palvelua on tarkoitus jatkaa kumppaneiden kanssa.

Vastaavia kuljetuspalveluita on alettu tarjota useissa seutumme ravintola-alan yrityksissä. Kaupat, yhdistykset ja yksityiset ihmiset ovat kehittäneet puolestaan kauppakassipalveluita, jotta riskiryhmiin kuuluvien arki olisi mahdollisimman turvallista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic